Μοναδική στιγμή σε ιππόδρομο: Άλογο έτρεξε χωρίς αναβάτη και τερμάτισε πρώτο (vid)

Newsroom
Μοναδική στιγμή σε ιππόδρομο: Άλογο έτρεξε χωρίς αναβάτη και τερμάτισε πρώτο (vid)
Ο πιο περίεργος αγώνας ιπποδρομίας. Ένα από τα άλογα έτρεχε χωρίς αναβάτη και κατάφερε να βγει πρώτο.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον ιππόδρομο Chukyo Racecourse στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, καθώς ένα άλογο κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, χωρίς ωστόσο να καθοδηγείται από τον αναβάτη του καθ΄ όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Ο Vanyar, το άλογο με το νούμερο 5 στην ιπποδρομία Tokay Stakes 2023, αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, παρόλο που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και τυπικά κέρδισε. Αυτοί είναι οι κανόνες όταν ένα άλογο κούρσας χάνει τον αναβάτη του κατά τη διάρκεια μιας κούρσας. Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα το επίτευγμά του.

Ήταν η πρώτη χωμάτινη κούρσα της χρονιάς, με τις περισσότερες άλλες σημαντικές διοργανώσεις να διεξάγονται στο γρασίδι. Αμέσως μετά την εκκίνηση, ο αναβάτης του Vanyar χάνει την ισορροπία του και πέφτει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αρκετά συχνά και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, χωρίς κανέναν να το ελέγχει, το άλογο απλώς βγαίνει εκτός πορείας και φεύγει μόνο του από τον ιππόδρομο.

Παρόλο που ο Vanyar φαίνεται να μένει πίσω μετά την πτώση του αναβάτη του, καθώς η κούρσα προχωράει, το άλογο αρχίζει να ανεβαίνει μέχρι που καταλήγει να διεκδικεί τη νίκη. Οι σχολιαστές της κούρσας ενθουσιάζονται στην τελική ευθεία, όταν ο Vanyar περνάει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.