Καταγγελία Ραγκούση που ζητά εξηγήσεις από Πιερρακάκη: «Κινητό πολίτη μολύνθηκε με Predator μέσω sms για εμβόλιο»

Newsroom
Καταγγελία Ραγκούση που ζητά εξηγήσεις από Πιερρακάκη: «Κινητό πολίτη μολύνθηκε με Predator μέσω sms για εμβόλιο»
Κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να απαντήσει πώς έγινε η διαρροή των πληροφοριών από το gov.gr.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, στην οποία υποστήριξε πως πολίτης λίγο πριν λάβει το sms υπενθύμισης για τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, δέχτηκε μήνυμα με το παράνομο λογισμικό Predator.

«Πως πήγε μολυσμένο λίνκ με διεύθυνση που θύμιζε το gov.gr όταν περίμενε να έρθει στο κινητό του το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο κάλεσε τον Κυριάκο Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις.

«Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Πιερρακάκης. Θα το πω απλά, πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr», επέμεινε.

«Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Να έρθει ο κ. Πιερρακάκης να δώσει εξηγήσεις, πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το ενιαίο αυτό κέντρο με έδρα το Μαξίμου. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του», ανέφερε.