Δίκη Άλκη: «Πιθανόν οι 12 κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι μετά το 18μηνο προφυλάκισης», είπε ο Κούγιας

Newsroom
Δίκη Άλκη: «Πιθανόν οι 12 κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι μετά το 18μηνο προφυλάκισης», είπε ο Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας προέβλεψε ότι η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα διαρκέσει αρκετά και οι κατηγορούμενοι μετά το 18μηνο της προφυλάκισης θα μείνουν ελεύθεροι.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έξω από τα δικαστήρια, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, σχολίασε το τεταμένο κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη μέτρων.

«Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί ανεξέλεγκτοι ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν υποδειγματικά, τόσο εγώ αλλά κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες, δεν έχουν καμιά προστασία», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο ειδικά για τους ενόρκους αλλά και για τους μάρτυρες. Οι εντολείς μου εμένα φοβούνται. Φανταστείτε οι μάρτυρες».

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως εξαρχής δεν ξεκινάμε όπως πρέπει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τη συμπλήρωση 18 μηνών προφυλάκισής τους, μιας και η δική θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Αν συμβεί το παραμικρό που κανείς δεν το εύχεται, αυτομάτως η δίκη διακόπτεται. Δεν μπορεί να αναπληρωθεί αυθαίρετα, έπρεπε ήδη να υπάρχει αναπληρωτής στην έδρα που θα παρακολουθεί», δήλωσε ο κ. Κούγιας .

Υπογράμμισε, δε, πως σε έξι ακριβώς μήνες συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης των κατηγορουμένων, συνεπώς επειδή η δική αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά, πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.