Απολογία Φιλιππίδη: «Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη κι ό,τι έχει μείνει από αυτό, μεγάλωσα σε περιοχή με μπ$υρδέλ@»

Newsroom
Απολογία Φιλιππίδη: «Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη κι ό,τι έχει μείνει από αυτό, μεγάλωσα σε περιοχή με μπ$υρδέλ@»
Ξεκίνησε η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας ενώπιον του Μικτών Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ενώπιον του Μικτών Ορκωτού Δικαστηρίου απολογείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Η δικηγόρος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο πελάτης της -παρόλο που έχει επιβαρυνθεί η υγεία του σωματικά και ψυχολογικά- είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα της έδρας και των ενόρκων και ότι από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα από όσα τον κατηγορούν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε την απολογία του τονίζοντας: «Με με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτήν τη θέση στα 60 μου χρόνια». Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο συναδέλφων του ξεκίνησε να απολογείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επιλέγοντας να είναι καθισμένος σε μία καρέκλα.

Ο θιασάρχης είπε πως του είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει και να απαντήσει για όσα του καταλογίζονται. «Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτήν τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππιδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στον λόγο…», υποστήριξε.

Πρόεδρος: «Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή».

Ο ηθοποιός συνέχισε: «Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου, μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στη Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι' αυτές. Όχι μόνο γι' αυτές. Για όλες τις γυναίκες».