Η γυμνόστηθη οπαδός που προκάλεσε σάλο στον τελικό του Μουντιάλ αποκάλυψε τον λόγο που το έκανε

Newsroom
Η γυμνόστηθη οπαδός που προκάλεσε σάλο στον τελικό του Μουντιάλ αποκάλυψε τον λόγο που το έκανε
Η «ένθερμη» οπαδός της Αργεντινής που απασχόλησε τα πρακτορεία ειδήσεων, μετά την εμφάνιση της, χωρίς μπλούζα, εξήγησε τον λόγο της κίνησης της.

Η Noemi Gomez κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας, μόλις η κάμερα την απαθανάτισε να βρίσκεται στο γήπεδο του Κατάρ, χωρίς μπλούζα. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσέφερε μοναδικές στιγμές που απαθανατίστηκαν από τις χιλιάδες κάμερες που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Ο Μέσι να κρατάει επιτέλους στην αγκαλιά του το τρόπαιο που του έλειπε από την συλλογή του, τον Μπαπε απαρηγόρητο, με κρυμμένο το πρόσωπο του, στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας και άλλες πολλές. Μια από αυτές ήταν και η φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου, με μια οπαδό της Αργεντινής να είναι χωρίς μπλούζα ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Βέβαια δεν είναι η κίνηση που προκάλεσε, αλλά το γεγονός ότι αποφάσισε να την κάνει σε μια χώρα όπως το Κατάρ. Όλοι γνωρίζουμε τα αυστηρά μέτρα που υφίστανται στην χώρα, όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πράξη της Noemi και της φίλης της Milu θα μπορούσε να κριθεί μοιραία, καθώς ήταν πολύ πιθανό να έρχονταν αντιμέτωπες με την δικαιοσύνη του Καταρ. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ξένων πρακτορείων οι γυναίκες το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονταν σε αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Η ίδια αφού αντιλήφθηκε το ντόρο που είχε προκαλέσει αποφάσισε να δώσει την απάντηση της, μέσω ενός story που δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram. Η αιτία που την οδήγησε σε αυτή την πράξη ήταν, πως μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό άνδρες της αστυνομίας την έδιωξαν από την παραλία επειδή είναι γυναίκα.

Έτσι η πράξη της μετουσιώνεται ως μια διαμαρτυρία για τους νόμους που ισχύουν στην χώρα και της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.