Ψαράς στη Ταϊλάνδη πιάνει τεράστιο γατόψαρο: Τέσσερα άτομα «έδωσαν αγώνα» για να το βγάλουν έξω (vid)

Newsroom
Ψαράς στη Ταϊλάνδη πιάνει τεράστιο γατόψαρο: Τέσσερα άτομα «έδωσαν αγώνα» για να το βγάλουν έξω (vid)
Ο Βρετανός ψαράς πάλευε πάνω από μία ώρα για να το τραβήξει και στο τέλος χρειάστηκε τη βοήθεια άλλων τριών ανδρών.

Ο Dean McEwan, ένας 36χρονος μηχανικός από το Renfrewshire της Σκωτίας, έμεινε άναυδος όταν έπιασε το τερατώδες γατόψαρο Mekong, ενώ βρισκόταν σε ένα αλιευτικό ταξίδι στο Palm Tree Lagoon Fishery στη Ταϊλάνδη.

Αν και δεν υπάρχει επίσημο ρεκόρ για το μεγαλύτερο γατόψαρο που έχει αλιευθεί, η προσπάθεια του Dean είναι σίγουρα η μεγαλύτερη. Ο ίδιος δήλωσε: «Την πρώτη φορά που νιώθεις την πραγματική δύναμη αυτών των ψαριών, καταλαβαίνεις γιατί κατέχουν τον τίτλο του πιο σκληρού ψαριού γλυκού νερού που υπάρχει στον κόσμο».

«Ήταν μεσημέρι και έκανε ζέστη όταν πήρα το μάτι μου από το πλωτήρα για ένα δευτερόλεπτο, μόνο και μόνο για να ακούσω το πλεξούδα να χτυπάει από το καρούλι στο καλάμι μου. Σήκωσα αμέσως το καλάμι και έσκυψα πάνω του. Μόλις απογειώθηκε, κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο ψάρι. Έχω πιάσει μερικά γατόψαρα στο παρελθόν, οπότε ήξερα τι με περίμενε. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με αυτά τα ψάρια, εκτός από το να παίρνεις πίσω την πετονιά όποτε σου δίνεται η ευκαιρία, συνήθως όταν το ψάρι αλλάζει κατεύθυνση» εξιστόρησε.

«Ήταν πραγματικά μια δοκιμασία αντοχής. Μετά από μιάμιση ώρα αργότερα εκφορτώσαμε το ψάρι και το αφήσαμε να ξεκουραστεί για λίγο».
Αφού κατέγραψε το βάρος και τις μετρήσεις του και πόζαρε για την «υποχρεωτική» φωτογραφία, εξαντλημένος ο Dean απελευθέρωσε το γατόψαρο πίσω στη λίμνη σώο και αβλαβές.