Έρευνα αποκαλύπτει τα σημάδια που δείχνουν πως κάποιος είναι εθισμένος στις ερωτικές ταινίες (vid)

Newsroom
Έρευνα αποκαλύπτει τα σημάδια που δείχνουν πως κάποιος είναι εθισμένος στις ερωτικές ταινίες (vid)
Η θέαση ερωτικών ταινιών έχει γίνει δημοφιλής τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να δημιουργήσει μια άσχημη εξάρτηση.

Ο εθισμός στην πορνογραφία μπορεί να προκαλέσει σωματικά, ψυχικά, ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα ίδια ή πολύ παρόμοια με αυτά που προκαλούνται από την εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Σήμερα, οποιοσδήποτε έχει σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να βλέπει νέα βίντεο καθημερινά. Σε τελική ανάλυση, αύξηση αυτού του υλικού είναι τεράστια. Στην πραγματικότητα, ο ο αριθμός των ατόμων που εθίζονται στα ερωτικά βίντεο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Αυτή η κατάσταση ανησυχεί τους ειδικούς, δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιπτώσεις του εθισμού.

Το υλικό με ερωτικό περιεχόμενο στις μέρες μας «πουλάει» και ορισμένα πρότυπα ανδρών και γυναικών που παρουσιάζονται καθημερινά ακόμα και σε «αθώα» μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως «Facebook» και «Instagram» είναι πρότυπα ανθρώπων που ιεραρχούν τον έρωτα πολύ ψηλά στην ζωή τους. Τα νέα παιδιά αναζητούν το επόμενο βήμα που είναι εύρεση της άμεσης και ευκαιριακής ικανοποίησης. Εκεί «μπαίνει» στην ζωή το διαδικτυακό πορνό που πλέον όχι μόνο δεν θεωρείται κάτι το προσωπικό για τον καθένα μας, αλλά λογίζεται ως μια απλή απασχόληση ή χόμπι για πολλούς ανθρώπους.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρέασουν και να προκαλέσουν εθισμό. Οι ορμονικές αλλαγές η έλλειψη αγάπης , η κακοποίηση, η περιέργια, η κατάθλιψη και η μοναξιά είναι μερικούς από τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στην εξάρτηση

Σύμφωνα με ειδικούς αν έχετε στον κύκλο σας φίλους που είναι εξαρτημένοι από την πορνογραφία οφείλετε να τους μιλήσετε και να τους συμβουλεύσετε. Να τους κάνετε να αισθανθούν ότι κάποιος τους αγαπάει και πως ανήκουν σε μια οικογένεια.