Επίθεση Σπίρτζη σε ΝΔ για την αστυνομική βία και απάντηση Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς ως "βιαστές", "καουμπόηδες" και "δολοφόνους"»

Newsroom
Επίθεση Σπίρτζη σε ΝΔ για την αστυνομική βία και απάντηση Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς ως "βιαστές", "καουμπόηδες" και "δολοφόνους"»
Με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στη Βουλή.

Κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για την εκπαίδευση των αστυνομικών άσκησε στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Με αφορμή την υπόθεση του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε σε δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου ότι «μετά το Πέραμα, μετά τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, τους εκπαίδευσε στη ΔΙΑΣ. Πώς τους εκπαιδεύσατε, κύριοι της ΝΔ; Να βγάζουν το όπλο και να πυροβολούν καβάλα σε μια μηχανή; Είναι αυτοί οι αστυνομικοί στην Ελλάδα ή καουμπόηδες στην 'Αγρια Δύση;»

Συνέχισε μάλιστα ρωτώντας «πώς εκπαιδεύσατε τα 4.500 ρουσφέτια σας; Να βιάζουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, δίπλα στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, που είχε μούτρα και μιλούσε για όλους και γι' αυτά; Δίπλα στις αφίσες για τις κακοποιημένες γυναίκες; Έτσι τους εκπαίδευσε; Πού τους εκπαιδεύσατε; Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να πας με ομπρέλα μέσα ή στις αίθουσες που πέφτουν οι φοιτητές από τα παράθυρα γιατί δεν χωράνε;»

Η κριτική του κ. Σπίρτζη στον Τάκη Θεοδωρικάκο για την εκπαίδευση των αστυνομικών.

«Χθες ακούσαμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που έχει μετεξελιχθεί σε υπουργό Προπαγάνδας του Πολίτη να προκαλεί. Εκτός από το ακροδεξιό δόγμα του νόμου και της τάξης, μένει πιστός στο δόγμα "μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία". Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας, να μη βρεθεί κανένας γονιός στη θέση των γονιών του δεκαεξάχρονου Κώστα Φραγκούλη. Είπε ο κύριος Θεοδωρικάκος ότι μετά το Πέραμα, μετά τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, τους εκπαίδευσε στην ομάδα "Διας". Πώς τους εκπαιδεύσατε κύριοι της Νέας δημοκρατίας να βγάζουν το όπλο και να πυροβολούν καβάλα σε μια μηχανή; Είναι αυτοί αστυνομικοί στην Ελλάδα ή καουμπόηδες στην Άγρια Δύση; Πώς εκπαιδεύσατε τα τεσσερισήμισι χιλιάδες ρουσφέτια σας; Να βιάζουν στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, δίπλα στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, δίπλα στις αφίσες για τις κακοποιημένες γυναίκες;

Που τους εκπαιδεύσατε στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να πας με ομπρέλα μέσα; Ή στις αίθουσες που πέφτουν οι φοιτητές από τα παράθυρα γιατί δεν χωράνε; Είπατε ότι εξιχνιάσετε τις δολοφονίες κατά 90%. Δεν μας λέτε και μας ποιος σκότωσε τον Καραϊβάζ και όλους τους άλλους στις δολοφονίες που γίνονται κάθε μήνα με ριπές στους δρόμους κάθε πόλης στην Ελλάδα. Δεν είπε λέξη για τις υποκλοπές ο κύριος Θεοδωρικάκος και βέβαια ούτε ο υπουργός 5036C, ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε κάτι για τον κύριο Τέλλογλου και τον κύριο Κύρτσο. Πριν λίγες μέρες το ψηφίσατε αυτό για να συγκαλύψετε και βγήκε. Τίποτα τσιμουδιά, μπράβο...»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του αρμόδιου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζει από βήματος της Βουλής τους Έλληνες Αστυνομικούς ως «βιαστές», «καουμπόηδες» και «δολοφόνους». Αφήνουμε το ρεσιτάλ μίσους και τοξικότητας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κρίση των Ελλήνων».