Άδωνις για το «καλάθι του νοικοκυριού»: «Κακεντρεχής όποιος δεν αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του» (vid)

Newsroom
Άδωνις για το «καλάθι του νοικοκυριού»: «Κακεντρεχής όποιος δεν αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του» (vid)
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε αυτοψία στην αγορά του Ρέντη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην αγορά του Ρέντη και μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του και σχολίασε: «Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ κακεντρεχής για να μην αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά».

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αγορά του Ρέντη είναι για να κάνει αυτοψία ο ίδιος στην αγορά και να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία του καλαθιού σε φρούτα και οπωροκηπευτικά.

Ο δεύτερος σκοπός της παρουσίας του υπουργού στην αγορά του είναι γιατί στις 9 η ώρα έγινε μια μεγάλη εκδήλωση στην λαχαναγορά του Ρέντη με σκοπό να μοιραστούν 40 τόνοι τρόφιμα σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

Σχετικά με το θέμα του πληθωρισμού σχολίασε ο υπουργός: «Το μεγάλο πρόβλημα του πληθωρισμού δεν το λύνει ολόκληρος ο πλανήτης, σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα όμως είμαστε κάθε μέρα από πάνω».

«Το καλάθι του Άι Βασίλη κάνει θραύση οι τιμές είναι εμφανώς χαμηλότερες και όπως ενημερώθηκα από τις αλυσίδες θα προστεθούν άλλοι χίλιοι κωδικοί», ανέφερε ο υπουργός.

Για την αγορά των κρεάτων σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης «έχω μιλήσει πολλές φορές με την ομοσπονδία για να φτιάξουμε καλάθι στα κρεοπωλεία» και δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη του, χάριν στην προσπάθεια του Χρήστου Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο υπουργός. Καταλήγοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι χθες επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα και σε βενζινάδικα και σε σούπερ μάρκετ.