Ένα από τα πιο κερδοφόρα θρίλερ όλων των εποχών γυρίστηκε με το «γελοίο» των μόλις 15.000 ευρώ

Newsroom
Ένα από τα πιο κερδοφόρα θρίλερ όλων των εποχών γυρίστηκε με το «γελοίο» των μόλις 15.000 ευρώ
Η πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου όλων των εποχών γυρίστηκε με μικρό προϋπολογισμό μόλις 15.000 δολαρίων και κατέληξε να αποφέρει περίπου 193 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Για να γίνουμε λίγο κυνικοί, ο στόχος των ταινιών δεν είναι πραγματικά να διασκεδάσουν το κοινό, αλλά στη πραγματικότητα να βάλουν τους θεατές να καθίσουν στα καθίσματα του κινηματογράφου, ώστε η ταινία να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Ενώ οι ταινίες κυνηγούν όλο και μεγαλύτερες εισπράξεις, όταν πρόκειται για το σκληρό χρήμα, αυτό που πραγματικά μετράει στο τέλος της ημέρας είναι το κέρδος.

Οι ταινίες μπορεί να μαζέψουν τεράστια ποσά στο box office, αλλά τελικά να μην κερδίζουν και πολλά χάρη στις ακριβές παραγωγές και τα έξοδα μάρκετινγκ.

Πάρτε για παράδειγμα το επερχόμενο σίκουελ του Avatar, το οποίο ήταν τόσο ακριβό για να γυριστεί που ο σκηνοθέτης James Cameron υπολογίζει ότι θα πρέπει να είναι μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών και να βγάλει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους, αν πρόκειται να καταλήξει να είναι μια οικονομική επιτυχία.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό ότι αν θέλετε πραγματικά να βγάλετε κέρδος από τις ταινίες, τότε ίσως θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το κόστος χαμηλό και όχι να κυνηγάτε ρεκόρ εισπράξεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν πρόκειται για την πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου όλων των εποχών, το Paranormal Activity παίρνει το στέμμα.

Φτιαγμένη με προϋπολογισμό μόλις 15.000 δολαρίων, η ταινία τρόμου αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία στο box office μετά από ένα καινοτόμο σχέδιο κυκλοφορίας που έκανε χρήση του viral marketing που καλούσε τους ανθρώπους να μπουν στο διαδίκτυο και να απαιτήσουν να κυκλοφορήσει η ταινία στους κινηματογράφους της περιοχής τους.
Ως μια ταινία found footage χωρίς φανταχτερά ειδικά εφέ ή ένα τεράστιο συνεργείο παραγωγής, η ταινία κατάφερε εύκολα να καλύψει τον προϋπολογισμό της και στη συνέχεια να δει τα χρήματα να έρχονται.

Το franchise έφτασε να συγκεντρώσει ακόμη και 890 εκατομμύρια δολάρια από ένα συνολικό προϋπολογισμό ταινίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι ένα σοβαρό ποσό που σχεδόν κάθε mega-blockbuster θα ήταν ευτυχισμένος με αυτό.