Οι Βέλγοι δημοσιοποίησαν εικόνα από τα χρήματα που βρέθηκαν στην Καϊλή: Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο

Newsroom
Οι Βέλγοι δημοσιοποίησαν εικόνα από τα χρήματα που βρέθηκαν στην Καϊλή: Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο
Τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τα σπίτια της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της. Τι αναφέρει η Le Soir.

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir, στο οποίο παραθέτονται οι φωτογραφίες των βελγικών Αρχών.

Φωτογραφία από τα χρήματα της Καϊλή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Le Soir, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Pier Antonio Panzeri στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ.

Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έπαυσε από το αξίωμα του αντιπροέδρου του σώματος

Με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή». Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.