Realme C33: Προσιτό και ξεχωριστό

Παύλος Παπαπαύλου
Realme C33: Προσιτό και ξεχωριστό
Η νέα πρόταση της Realme στα προσιτά smartphones είναι εδώ.

Μπορεί η επικαιρότητα στα smartphones να καλύπτει τις περισσότερες φορές τα ακριβά και πολύ ακριβά μοντέλα, αλλά σε χώρες όπως η δική μας η μεσαία και μικρή κατηγορία τηλεφώνων κερδίζουν εξίσου το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σε αυτές τις δύο επενδύει και η Realme σταθερά εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα ρίχνει στην αγορά μία ακόμη πρόταση, το Realme C33.

Η συσκευή ξεκινάει από τα 189 ευρώ στην έκδοση με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου και φτάνει έως και τα 209 ευρώ στην έκδοση με τα 128GB. Η εταιρεία μένει πιστή στον ξεχωριστό σχεδιασμό και έτσι το C33 ξεχωρίζει από το πρώτο λεπτό που θα το πιάσετε στα χέρια σας. Το χρώμα του είναι πιο έντονο, οι γωνίες του πιο «επιθετικές» και συνολικά καταφέρνει να δώσει την εικόνα ενός πολύ πιο ακριβού μοντέλου.

Μάλιστα, το εξοπλίζει και με χαρακτηριστικά που δεν βλέπουμε σε αυτήν την κατηγορία, όπως πχ. τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης που λειτουργεί και εξαιρετικά γρήγορα. Σχεδιαστικά το τηλέφωνο έχει στο πίσω μέρος τις οθόνες και το flash, περιμετρικά όλα τα σχετικά πλήκτρα (πχ. ήχου), αλλά και υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά.

Εσωτερικά συναντάμε τον επεξεργαστή T612 της Unisoc και όλο το hardware συνολικά αποδίδει άριστα, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην κάνει τον ιδιοκτήτη του να θεωρεί πως έχει κάτι τεχνικά υποδεέστερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Η μπαταρία του (χωρητικότητας 5000mAh) βγάζει άνετα την ημέρα, σε συνδυασμό πάντα και με την διαχείριση που κάνει το Android. Να σημειώσουμε ακόμη πως στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται και ο φορτιστής 10W που μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία σε περίπου 3 ώρες.

Η οθόνη του Realme C33 έχει διαγώνιο 6.5 ίντσες, είναι LCD και η ανάλυσή του φτάνει στα 1620x720 pixels. Τα χρώματα αποδίδονται ζωντανά και σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο (για τα δεδομένα της κατηγορίας), ενώ μέσω των ρυθμίσεων μπορείτε να φτιάξετε και ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πίσω δύο κάμερες είναι ουσιαστικά μία… αφού η δεύτερη είναι επί της ουσίας ένας αισθητήρας βάθους με ανάλυση 0,3MP. H βασική κάμερα των 50MP «τραβάει» με υποστήριξη HDR (αρκετά σημαντικό για τα budget smartphones), ενώ τα καταφέρνει και τυπικά σε συνθήκες νύχτας, αν και κατά περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επέμβετε και λίγο στις ρυθμίσεις και στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν μας μένει ένα παράπονο είναι πως το Realme C33 κάνει υποχώρηση στο θέμα της συνδεσιμότητας και προτιμά να μείνει πίσω στο micro-USB. Είναι ίσως το μοναδικό από τα χαρακτηριστικά του που μαρτυρά την κατηγορία στην οποία ανήκει τόσο έντονα. Κατά τα άλλα, έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοπρεπέστατο τηλέφωνο που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον σε αρκετούς χρήστες που δεν θέλουν να βάλουν ιδιαίτερα βαθιά το χέρι στην τσέπη.