Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνένοχος γι’ αυτό κρύβεται τόσους μήνες» (vid)

Newsroom
Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνένοχος γι’ αυτό κρύβεται τόσους μήνες» (vid)
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών. «Αν είχε ξεσπάσει στο Βέλγιο η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων η ίδια η Δικαιοσύνη -και όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους- θα είχε απευθυνθεί στους παρόχους να βρει τα στοιχεία και αν είχε αποκαλυφθεί ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν υπό παρακολούθηση κάποιος απ' τους υπουργούς θα είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας ότι «από τον Αύγουστο ο κ. Μητσοτάκης αντί να βγει να πει την αλήθεια, συγκάλυπτε, επικαλείτο το απόρρητο και κρυβόταν, ψεύδεται 4 μήνες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε πώς είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με όλη αυτή την υπόθεση ανοικτή και σχολίασε ότι «το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι συνένοχος, αλλά είναι ανεπαρκής». «Εγώ σας το λέω, πολιτικός μου αντίπαλος είναι, καθόλου βλαξ δεν είναι, έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει ακριβώς τι γίνεται, να ελέγχει τους συνεργάτες του και να ξέρει τι κάνουν, είναι συνένοχος γι' αυτό κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες».

Υποστήριξε ότι «αν μετά απ' όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν μετά από όλα αυτά δεν παραιτηθεί, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα, διότι το μεγαλύτερο έγκλημα θα ήταν να συνηθίσουμε στη λογική ότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν, μιθριδατισμός λέγεται αυτό…».