Eγκύκλιος της αστυνομίας για περιπτώσεις καταδίωξης: «Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις» (vid)

Newsroom
Eγκύκλιος της αστυνομίας για περιπτώσεις καταδίωξης: «Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις» (vid)
Σαφής και ξεκάθαρη αναφορά για τις περιπτώσεις καταδίωξης στην προ ενός έτους εγκύκλιο των 223 σελίδων που εστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Το περιστατικό αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, στην οποία έχασε τη ζωή ο 20χρονος Νίκος Σαμπάνης, έφερε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δρουν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια καταδιώξεων και σχετίζονται άμεσα με τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Mega LiveNews,εστάλη εγκύκλιος 223 σελίδων, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται ρητά οι πυροβολισμοί στις καταδιώξεις.

Η εν λόγω εγκύκλιος, η οποία περιλαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και εστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, αναφέρει ρητά τα εξής: «Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος».

Ακόμη αναφέρεται και για την «πιθανότητα διακοπής της καταδίωξης όταν αυτή καθίσταται επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή των συμμετεχόντων και των λοιπών χρηστών της οδού, λαμβανόμενου πάντα υπόψη και της βαρύτητας του αδικήματος για το οποίο έγινε η καταδίωξη».