Η απάντηση του Ια​​τρικού Συλλόγου για τις μπογιές στο γραφείο του γιατρού του 16χρονου

Newsroom
Η απάντηση του Ια​​τρικού Συλλόγου για τις μπογιές στο γραφείο του γιατρού του 16χρονου
Πρόκειται για τον επικεφαλής της κλινικής, στην οποία νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ.

Μέλη αντιεξουσιαστικού κινήματος πέταξαν μπογιές στο γραφείο του διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής στο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό.

Ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων».

Η ανακοίνωση

Λόγω της επίθεσης με μπογιές και της αναγραφής απειλητικών συνθημάτων έξω από το γραφείο του καθηγητή παιδιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντή της A’ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» κ. Δημήτρη Ζαφειρίου, το ΔΣ του ΙΣΘ συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ομόφωνα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας. Ο καθηγητής παιδιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής κλινικής του ΑΠΘ κ. Δημήτρης Ζαφειρίου υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη με συνέπεια εδώ και δεκαετίες. Προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Αυτή δε η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στον συνάδελφο και σε όλους τους συναδέλφους που καθημερινά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως στην περίθαλψη και τη ζωή. Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της πόλης μας έχοντας στο πλάι τους θεράποντες γιατρούς τους οι οποίοι αγωνίζονται και εκείνοι μαζί τους ώστε αυτή η μάχη να έχει αίσιο αποτέλεσμα»