Αποχώρησε ο Μητσοτάκης μετά την τριτολογία του: «Δεν απάντησε, επειδή του ζήτησα την παραίτηση...», είπε ο Τσίπρας

Newsroom
Αποχώρησε ο Μητσοτάκης μετά την τριτολογία του: «Δεν απάντησε, επειδή του ζήτησα την παραίτηση...», είπε ο Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τριτολογία του αποχώρησε από την Βουλή προκαλώντας την «έκρηξη» της κ.ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη ήταν η ένταση στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποχωρεί μετά την ολοκλήρωση της τριτολογίας του, κάτι που σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε την δευτερολογία του και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα και τον πρόεδρο της Βουλής να τον προτρέπει να ολοκληρώσει ώστε να προχωρήσουν στην τριτολογία του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά είπε «δεν κατεβαίνω» και ζητούσε απάντηση για να συνεχίσει, τελικά διέκοψε την δευτερολογία του, κατέβηκε από το βήμα και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό για να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εφόσον μιλούσε για τρίτη φορά ο πρωθυπουργός τότε δεν θα μπορούσε να του ξαναδώσει τον λόγο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι βάσει του κανονισμού έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει τον λόγο χωρίς να αρνείται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν γνωρίσει απολύτως τίποτα για πιθανή παρακολούθηση των αρχηγών των ΕΔ και αφού ολοκλήρωσε την τριτολογία του αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι είθισται να μιλά τελευταίος ως πρωθυπουργός της χώρας.

Για δέκα περίπου λεπτά, ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ οι βουλευτές του ΣΡΙΖΑ φώναζαν «ντροπή» και «αίσχος».

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και τόνισε: «Από την ΕΥΠ, όχι από κακόβουλο λογισμικό. Φρόντισε να μην απαντήσει. Είναι κρίσιμη η στιγμή. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια της χώρας. Δεν έδωσε απάντηση, επειδή του ζήτησα την παραίτηση. αν αποδειχτεί ότι ψεύδεται. Δεν μπορούμε να συζητάμε με όρους πολεμικής επικοινωνίας. Η στιγμή της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα».