Ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα να τσεκάρεις πόσο μακριά πρέπει να βρίσκεσαι αν πέσει μετεωρίτης (vid)

Newsroom
Ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα να τσεκάρεις πόσο μακριά πρέπει να βρίσκεσαι αν πέσει μετεωρίτης (vid)
Ένας ιστότοπος επιτρέπει να ελέγξεις πόσο μακριά θα πρέπει να βρίσκεται κανείς για να επιβιώσει από ένα «χτύπημα» μετεωρίτη.

Μια νέα ιστοσελίδα έχει σοκάρει τους χρήστες του διαδικτύου καθώς δείχνει πόσο μακριά πρέπει να είναι κάποιος για να επιβιώσει αν πέσει μετεωρίτης στη Γη.

Κατασκευασμένη από τον δημιουργικό κωδικοποιητή Neal Agarwal, το Asteroid Launcher κάνει μια επίδειξη της καταστροφής που μπορεί να προκληθεί από την πρόσκρουση αστεροειδών.

«Νέα σελίδα! Φτιάξτε τον δικό σας αστεροειδή και εκτοξεύστε τον στην Γη για να δείτε τα αποτελέσματα», αναφέρει ο σχετικός λογαριασμός στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Apple για την δημιουργία ενός εικονικού χάρτη του κόσμου, ο ιστότοπος διαθέτει πολλές δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν που θέλουν να ρίξουν τον μετεωρίτη.

Οι χρήστες μπορούν επίσης, να επιλέξουν την ταχύτητα, που κυμαίνεται από 1.000 έως 250.000 μίλια, το μέγεθος, το οποίο μπορεί να έχει μήκος από 1 έως 1.600 μέτρα, καθώς και τη γωνία πρόσκρουσης του μετεωρίτη, η οποία κυμαίνεται από 5 έως 90 μοίρες.

Οι άνθρωποι μπορούν να αποφασίσουν επίσης, για τη σύνθεση του αστεροειδούς, η οποία περιλαμβάνει επιλογές όπως κομήτες, χρυσούς αστεροειδείς, σιδερένιους αστεροειδείς, πέτρινους αστεροειδείς και αστεροειδείς άνθρακα. Η σύνθεση του αστεροειδούς επηρεάζει πράγματι τη ζημιά που θα προκαλέσει.

Πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν τη δημιουργία του Agarwal ενδιαφέρουσα, καθώς σχολίασαν και μοιράστηκαν εικόνες από την υποθετική καταστροφή μετεωριτών.