Κούγιας: «Σε τραγική κατάσταση ο αστυνομικός, θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του 16χρονου» (vid)

Newsroom
Κούγιας: «Σε τραγική κατάσταση ο αστυνομικός, θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του 16χρονου» (vid)
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την υπόθεση.

Ο γνωστός δικηγόρος έκανε χθες γνωστό πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού σημειώνοντας πως πήρε την απόφαση αυτή αφού είδε την προσωπικότητα του εντολέα του.

«Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην γυρνάς σπίτι σου και να είσαι κλεισμένος στα μπουντρούμια με κακοποιούς και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές ακόμα και η προσωρινή κράτηση, οι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, είναι άνθρωποι πολύ επικίνδυνοι» δήλωσε ο κ. Κούγιας ερωτώμενος για την κατάσταση του εντολέα του.

Αναφορικά με τη σκηνή του πυροβολισμού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 16χρονου, ο δικηγόρος ανέφερε, βάσει των ισχυρισμών του εντολέα του, πως ο ανήλικος προσπάθησε δύο φορές να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητο και να τους ρίξει ενώ βρίσκονταν πάνω στη μηχανή και πως μέχρι τώρα προκύπτει πως ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

«Με ανακούφιση ενημερώθηκα πως η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σε άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει πως είναι αληθής ο ισχυρισμός του πως πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου και κατά τη διάρκεια του ελιγμού συνέβη, αυτό που συνέβη» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Στην ερώτηση εάν ο αστυνομικός έχει εκφράσει τη λύπη του για αυτό που συνέβη ο Αλέξης Κούγιας τόνισε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του. «Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος, είναι συντετριμμένος. Χρειάστηκε να τον επαναφέρουν δύο φορές» συμπλήρωσε.

«Όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να ζήσει αυτό το παιδί και πρώτος απ’ όλους αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι εγκληματίας» κατέληξε ο κ. Κούγιας.