Πήρε προθεσμία ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: «Έριξα ενστικτωδώς προς τα κάτω στοχεύοντας τα λάστιχα»

Newsroom
Πήρε προθεσμία ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: «Έριξα ενστικτωδώς προς τα κάτω στοχεύοντας τα λάστιχα»
Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 16χρονο κατά την διάρκεια της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά την διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης (6/12), με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα επεισόδια με τον εξαγριωμένο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να συγκρούεται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου, υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί. Ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και άλλη μία στοχεύοντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Αναφέρει πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις, με αποτέλεσμα να γίνει το λάθος και ο ανήλικος να δίνει μάχη από χθες (5-12) να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να ανέφερε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου».