Κούγιας: «Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ» (vid)

Newsroom
Κούγιας: «Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ» (vid)
Τι δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος που υπερασπίζεται τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο μετά από καταδίωξη.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο μετά από καταδίωξη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε αρχικά, «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα».

Οι ποινές φυλάκισης

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος, δήλωσε: «Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης».

Όπως τόνισε, «είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί 16 ετών που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς που πιθανώς τον περιμένουν στο σπίτι τα φτωχά παιδιά του».

«Η άλλη προσέγγιση είναι οι τέσσερις αστυνομικοί που κι αυτούς τους περιμένουν τα παιδιά τους. Με μια διαφορά ότι οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν. Ξεκινούν μια καταδίωξη, εσείς τι λέτε ότι αυτός ο αστυνομικός τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ ήθελε να σκοτώσει το παιδί αυτό;», τόνισε.

Σχετικά με τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος».

Ακόμη επεσήμανε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».