ΟΕΝΓΕ κατά «Ιπποκράτειου»: «Να εκδοθεί το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο»

Newsroom
ΟΕΝΓΕ κατά «Ιπποκράτειου»: «Να εκδοθεί το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο»
Ανεξήγητο παραμένει ακόμα το γεγονός πως το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται το νεαρό αγόρι δεν έχει εκδώσει το επιστημονικό ανακοινωθέν για τη κατάσταση του.

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τη δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά είναι το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ιατρικό ανακοινωθέν, «Ιπποκράτειο», το νοσοκομείο στο οποίο χαροπαλεύει ο νεαρός.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από το πρωί της Δευτέρας, όμως, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) να εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση που προέβη ξεκαθαρίζει ότι η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος είναι ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση του διοικητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς» τονίζει σήμερα, Tετάρτη η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σημειώνεται ωστόσο πως, όπως τόνισε ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», το απόγευμα της Τρίτης ο 16χρονος πάλευε για τη ζωή του και δεν ίσχυαν οι διάφορες φήμες. Το ίδιο ανέφερε και ο δικηγόρος της οικογένειας, χωρίς να θέλει να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια, καθώς δεν είχε θεσμική ενημέρωση.