Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης: «Μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει και να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης: «Μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει και να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ» (vid)
Ο Παναγιώτης από το Ηράκλειο Κρήτης περνάει πολύ όμορφα μηνύματα αλλά και προβληματισμούς για όλους μας, στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με κινητικά προβλήματα, δίνοντας τροφή για σκέψη.

Μηνύματα ζωής και θάρρους πέρασε ο μικρός Παναγιώτης Νικολουδάκης από το Ηράκλειο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής.

Ο 9χρονος, μιλώντας στην εκπομπή της TV Creta «Ένας παράδεισος υπαρκτός» και τη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

«Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει» λέει και συγκινεί, με την προτροπή του: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!».

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό Μοιρών θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Ο 9χρονος Παναγιώτης συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ τονίζει με παράπονο: «Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν πολλές φορές, αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…».

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους.

«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

Ο 9χρονος Παναγιώτης ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό, θέλει να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει και θα σαν χόμπι θα του άρεσε η ζαχαροπλαστική, όπως είπε. Βέβαια, θα ήθελε κι ένα συνεργείο κι ένα μαγαζί με παπούτσια.

Η αγαπημένη του φράση είναι «ευτυχία». Αγαπάει πολύ την θάλασσα και πιστεύει ότι θα καταφέρει να γίνει και χειμερινός κολυμβητής. «Χίλιες φορές η θάλασσα από το βουνό», τόνισε.

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο creta24.gr.