Άντρας πήρε 40.000 χάπια ecstasy-MDMA και περιγράφει τα φριχτά συμπτώματα που βίωσε

Newsroom
Άντρας πήρε 40.000 χάπια ecstasy-MDMA και περιγράφει τα φριχτά συμπτώματα που βίωσε
Ο άντρας που κατανάλωσε τα περισσότερα χάπια έκστασης στην ιστορία βίωσε φρικτά συμπτώματα, τα οποία τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ναρκωτικό ecstasy γνωστό και ως MDMA, είναι η συντομευμένη χημική ονομασία του συνθετικού ψυχοδραστικού φαρμάκου. Το ναρκωτικό μπορεί να καταναλωθεί μέσω σκόνης ή κρυσταλλικής μορφής.

Η βραχυπρόθεσμη αντίδραση στη λήψη MDMA μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά γενικά μπορεί να προκαλέσει διαστολή των ματιών, αίσθημα μυρμηγκιάσματος, σύσφιξη των μυών της γνάθου, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Ωστόσο, ένας ασθενής, η περίπτωση του οποίου είναι γνωστή ως η «μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πρόσληψη MDMA στην ιστορία», κατανάλωσε περίπου 40.000 δισκία μεταξύ των ηλικιών 21 και 30 ετών. Ο ασθενής κατανάλωνε τόσα πολλά χάπια καθ' όλη τη διάρκεια της νεανικής του ζωής που ο ίδιος δηλώνει ακόμα επηρεασμένος από την χρήση των απαγορευμένων ουσιών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει χρήση αυτών για μήνες.

Τα συμπτώματά του κυμαίνονταν από διαστολή της κόρης του ματιού, έως σοβαρές κρίσεις πανικού, επαναλαμβανόμενο άγχος, κατάθλιψη, μυϊκή ακαμψία (ιδίως στο επίπεδο του αυχένα και των γνάθων), λειτουργικές ψευδαισθήσεις και παρανοϊκός ιδεασμός.

Σύμφωνα με ειδικούς όμως η υπερβολική χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, νόμιμου ή παράνομου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.