Άστοχη δήλωση της Λίνας Κλείτου στον ΣΚΑΪ: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (vid)

Newsroom
Άστοχη δήλωση της Λίνας Κλείτου στον ΣΚΑΪ: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (vid)
Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου σχολιάζοντας την υπόθεση με τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Μια άστοχη δήλωση της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, με αφορμή τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο 16χρονο στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε. Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα. Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή….» είπε αρχικά η Λίνα Κλείτου.

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα. Κι αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες διότι χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, διότι ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης», συνέχισε με τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου να μένει έκπληκτος λέγοντας: «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα!».