Η Wolt βράβευσε την Covariance στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece 2022

Newsroom
Η Wolt βράβευσε την Covariance στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece 2022
Η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων πραγματοποιήθηκε από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες από τον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η Wolt βράβευσε την Covariance, την εταιρεία που διακρίθηκε στην κατηγορία «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα» στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece 2022. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, με την παρουσία όσων start-up εταιρειών διακρίθηκαν στη διοργάνωση που έλαβε χώρα φέτος, για 2η συνεχή χρονιά.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα, η Wolt προχωρά στην οικονομική επιβράβευση της Covariance, με στόχο της υποστήριξη του πλάνου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας που κατάφερε να διακριθεί στη φετινή διοργάνωση των Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece. Παράλληλα, η διοικητική ομάδα της Wolt στην Ελλάδα, θα μοιραστεί με τα στελέχη της Covariance εμπειρία και τεχνογνωσία σε ειδικά mentoring sessions, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της βραβευμένης νεοφυούς επιχείρησης. Με τα εφόδια αυτά, η Covariance θα αποκτήσει επιπλέον εργαλεία, ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερη και να ανταπεξέλθει στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε συνέχεια της βράβευσης ο Άκης Σταμούλης, Communications Manager της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα σημείωσε «Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους εμάς στη Wolt που σήμερα επιβραβεύουμε την Covariance, μία start-up εταιρεία που ιδρύθηκε το 2019 από ανθρώπους με πάθος για την αξιοποίηση δεδομένων. Είμαστε περήφανοι υποστηρικτές του Elevate Greece, καθώς μέσω αυτού, ελληνικές start-up εταιρείες, όπως η Covariance, μπορούν να κάνουν τη διαφορά αξιοποιώντας σημαντικά κίνητρα για να δημιουργήσουν κορυφαίες υπηρεσίες και ανταγωνιστικά προϊόντα». Από την πλευρά της, η Ελισάβετ Νίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Covariance δήλωσε πως «Σήμερα η Covariance βραβεύτηκε ως η Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το οικοσύστημα του Elevate Greece. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για όλη την ομάδα μας. Η βράβευση αυτή έρχεται σε μία συγκυρία ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς, καθώς χρονικά συμπίπτει με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών που πρόκειται να δώσουν λύσεις και να ανατρέψουν τα δεδομένα στις αυξανόμενες ανάγκες των κλάδων της υγείας και της ασφάλισης. Ευχαριστούμε θερμά τη Wolt, μεταξύ όλων των επίσημων υποστηρικτών των βραβείων του οικοσυστήματος, που με τη συμβολή τους στηρίζουν έναν θεσμό εξαιρετικά σημαντικό για την εξωστρέφεια της Ελληνικής Καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

Η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων πραγματοποιήθηκε από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες από τον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Elevate Greece, που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πάνω από 700 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους. Η Wolt μέσω της έμπρακτης υποστήριξης του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, συμβάλλει στην ανάπτυξη, την ενίσχυση και την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.