Ντοκουμέντο από τα επεισόδια Ρομά και αστυνομικών στο Ζεφύρι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε μαγαζιά (vid)

Newsroom
Ντοκουμέντο από τα επεισόδια Ρομά και αστυνομικών στο Ζεφύρι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε μαγαζιά (vid)
Ομάδες νεαρών Ρομά άναψαν φωτιές στην περιοχή και πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σε πεδίο μάχης είχαν μετατραπεί νωρίτερα το βράδυ σήμερα (6/12), δρόμοι στο Ζεφύρι, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον ΑΝΤ1. Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ πυρπόλησαν και ένα αυτοκίνητο.

Υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ έγιναν αρκετές προσαγωγές. Ήταν έκρυθμη για αρκετή ώρα η κατάσταση στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του ΑNT1, αστυνομικοί έκαναν εφόδους στα μαγαζιά της περιοχής. Μια εστία έντασης υπήρξε και στο Μενίδι.

Ένταση στην Αυλίζα Αχαρνών-Τραυματίες δυο αστυνομικοί

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την αστυνομία, στην Αυλίζα Αχαρνών όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν 2 αστυνομικοί από αντικείμενα που δέχθηκαν και διακομίσθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα επίσης άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας, στον Δενδροπόταμο

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα 100 με 150 ατόμων στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν φθορές στο κτίριο, ούτε τραυματισμοί.

35 συνολικά προσαγωγές

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, 6 προσαγωγές έγιναν πριν ξεκινήσει η πορεία και 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια .

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δυο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν.

Επενέβη όμως η ομάδα ΟΠΚΕ η οποία απομάκρυνε τους νεαρούς και απεγκλώβισε τους αστυνομικούς.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται».