Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες

Newsroom
Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες
Άμεση διερεύνηση ευθυνών για την τραγωδία με τον 11χρονο, ζητά ο εισαγγελέας Σερρών.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος 11χρονου μαθητή μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών το μεσημέρι της Δευτέρας(05/12).

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει περεταίρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ευθυνών.

Αιτία της έκρηξης είναι η μετατροπή του λέβητα πετρελαίου σε γεωθερμικό.

Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, το 6χρονο έφερε ελαφρές κακώσεις και το 10χρονο ήταν σε γενικά καλή κατάσταση. Τα δύο παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Το δεκάχρονο αγόρι επέστρεψε στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω παρακολούθηση.