Η περίεργη άποψη του Μπιλ Γκέιτς για τα ρεπό: «Ο 20χρονος εαυτός μου θα αηδίαζε»

Η περίεργη άποψη του Μπιλ Γκέιτς για τα ρεπό: «Ο 20χρονος εαυτός μου θα αηδίαζε»
Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft έχει τη δική του κοσμοθεωρία σχετικά με την επαγγελματική επιτυχία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός πως ο Μπιλ Γκέιτς αποτελεί πρότυπο σχετικά με την επαγγελματική επιτυχία. Ο ιδρυτής της Microsoft κατάφερε να δημιουργήσει από το μηδέν μια αυτοκρατορία και να αλλάξει την ιστορία των προσωπικών υπολογιστών. Κι ενώ σήμερα δεν εργάζεται τόσο εντατικά στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά βρίσκει αρκετό χρόνο για φιλανθρωπίες και οργανισμούς, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι πριν μερικά χρόνια.

Όταν ο Γκέιτς ξεκινούσε την εταιρεία του δεν πίστευε πάρα πολύ στα ρεπό και στην πραγματικότητα ξόδευε πάρα πολύ χρόνο δουλεύοντας. Αυτή η πρακτική βέβαια δεν κράτησε πάρα πολύ, με τον ίδιο σήμερα να προειδοποιεί για τους κινδύνους της εντατικής εργασίας.

«Νομίζω ότι η ιδέα του να δουλεύεις εξαιρετικά σκληρά είναι υπερεκτιμημένη», είπε σε συνέδριο πριν από χρόνια. «Στην περίπτωσή μου, η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Δεν πίστευα στις διακοπές και στα ρεπό». Όταν έκλεισε τα 30, όμως, όλα άλλαξαν: «Έγινε κάτι περίεργο και ξεκίνησαν να μου αρέσουν τα Σαββατοκύριακα. Τώρα κάνω πολλές διακοπές. Ο 20χρονος εαυτός μου θα αηδίαζε με τον τωρινό μου».

...

Όπως αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος, αν θέλεις να προωθήσεις μια εταιρεία, είναι απαραίτητο να της αφιερώσεις χρόνο στην αρχή, όμως δεν πρέπει να πιέζεις κάποιον που θέλει να περάσει και ποιοτικό χρόνο εκτός γραφείου.

«Είναι καλό στα πρώτα χρόνια να έχεις μια ομάδα που της αρέσει να είναι μανιακή με την εταιρεία και να ξέρει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Χρειάζεται αμοιβαία κατανόηση. Ειδικά στην αρχή απαιτείται μια μεγάλη θυσία, η οποία μετά σε επιβραβεύει».