Το βίντεο που έχει εξοργίσει το διαδίκτυο: Υπάλληλοι του αεροδρομίου πετούν με βία αποσκευές επιβατών

Newsroom
Το βίντεο που έχει εξοργίσει το διαδίκτυο: Υπάλληλοι του αεροδρομίου πετούν με βία αποσκευές επιβατών
Ετοιμαστείτε να ανατριχιάσετε και να μην θέλετε ποτέ ξανά να κάνετε check-in στις αποσκευές σας.

Ο κόσμος έχει εξοργιστεί από ένα βίντεο του TikTok που δείχνει δύο υπαλλήλους διαχείρισης αποσκευών, σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας, να πετάνε τις αποσκευές των επιβατών με μίσος.

Αν νομίζατε ότι οι αποσκευές σας στο check-in ταξιδεύουν απαλά πάνω σε έναν ιμάντα μεταφοράς, τότε ξανασκεφτείτε το.

Το πακετάρισμα μιας βαλίτσας είναι πάντα μια επίπονη εργασία, πόσο μάλλον όταν προσπαθείτε να βρείτε πώς να αποθηκεύσετε με ασφάλεια κάποια πιο εύθραυστα αντικείμενα. Ωστόσο, όσο σκληρά και αν περιτυλίξετε οποιοδήποτε αντικείμενο με ένα ρολό φυσαλίδων, αμφιβάλλω αν μπορούσε να επιβιώσει από τα χτυπήματα που φαίνονται να λαμβάνουν οι αποσκευές.

Το βίντεο - που ανέβηκε στο TikTok από τον Rex Ross - δείχνει δύο υπαλλήλους διαχείρισης αποσκευών να ξεφορτώνουν μια σειρά από βαλίτσες και τσάντες σε έναν ιμάντα μεταφοράς. Ωστόσο, αντί να τροχοδρομήσουν ή να τοποθετήσουν απαλά τα αντικείμενα στον ιμάντα, οι δύο χειριστές αποφασίζουν να τα σηκώσουν και να τα πετάξουν προς τη γενική κατεύθυνση του ιμάντα.

@rexross79 #qantas #melbourneairport ♬ original sound - ReXross

Ορισμένες βαλίτσες προσγειώνονται στον ιμάντα μεταφοράς, άλλες πέφτουν από το πλάι και κάποιες αναπηδούν. Οι ασυνείδητοι χειριστές έχουν το θράσος να γελούν καθώς το κάνουν.

Κοιτάξτε, το καταλαβαίνουμε, οι αποσκευές είναι βαριές, είναι ενοχλητικές και σίγουρα δεν αποτελεί την πιο διασκεδαστική δουλειά στο κόσμο. Αλλά το να μεταχειρίζεστε τα προσωπικά αντικείμενα κάποιου με τέτοιο τρόπο είναι ανεπίτρεπτο, δηλώνουν ενοχλημένοι οι χρήστες του διαδικτύου.

Ο TikToker που δημοσίευσε αρχικά το υλικό ανέφερε το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ως τοποθεσία του βίντεο και τις αποσκευές ως προερχόμενες από - ή για - μια πτήση της Qantas (διάσημη εταιρεία αερομεταφορών στην Αυστραλία).

Η Qantas έχει βρεθεί και στο παρελθόν υπό έλεγχο - οι αεροσυνοδοί ισχυρίστηκαν ότι αναγκάζονταν να φτιάχνουν "οχυρά από κουβέρτες" γύρω από τους επιβάτες προκειμένου να κοιμηθούν. Η εξυπηρέτηση πελατών της αεροπορικής εταιρείας έχει επίσης αντιμετωπίσει αντιδράσεις.

Εκπρόσωπος της Qantas προέβη σε δηλώσεις για το περιστατικό, «Η συμπεριφορά σε αυτό το βίντεο είναι σαφώς απαράδεκτη και ο συμβεβλημένος μας επίγειος χειριστής διεξάγει επείγουσα έρευνα».

Η Qantas συνάπτει συμβόλαιο με την Swissport για τη διαχείριση των αποσκευών από τα αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι χειριστές αποσκευών που εμφανίζονται στο βίντεο έχουν απομακρυνθεί.

Εκπρόσωπος της Swissport δήλωσε: «Η Swissport δεν έχει καμία σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία. Η Swissport εκπαιδεύει και διαχειρίζεται όλο το προσωπικό ώστε να χειρίζεται τα υπάρχοντα των πελατών με προσοχή και επιμέλεια».