10χρονο αγόρι στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του επειδή «δεν του αγόρασε ένα VR headset»

Newsroom
10χρονο αγόρι στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του επειδή «δεν του αγόρασε ένα VR headset»
Αν και είναι μόλις 10 ετών, το παιδί θα δικαστεί ως ενήλικας.

Ένας 10χρονος από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ θα βρεθεί ενώπιον δικαστή την επόμενη εβδομάδα και δεν έχουν κατονομαστεί ούτε ο γονέας ούτε το παιδί για να προστατευτεί η ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το αγόρι είπε στην οικογένειά του και στους ερευνητές ότι το θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι ήταν ατύχημα και ότι ήξερε ότι τα όπλα μπορούν να σκοτώσουν.

Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σημάδεψε έναν τοίχο για να την τρομάξει. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και η 44χρονη μητέρα του πέθανε από τραύμα πυροβολισμού. Το αγόρι, που κατάγεται από το Μιλγουόκι, φέρεται στη συνέχεια να πήρε την πιστωτική κάρτα της μητέρας του για να αγοράσει το σετ γυαλιών Oculus VR, σύμφωνα με την Journal Sentinel.

Την επομένη της υποτιθέμενης δολοφονίας, το παιδί αγόρασε το παιχνίδι. Όμως οι ελπίδες και τα όνειρά του για εικονική πραγματικότητα δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν.

Η γιαγιά του αγοριού κάλεσε την αστυνομία, αφού το παιδί ρώτησε πότε θα έφτανε η αγορά του από το Amazon, σύμφωνα με την Sentinel. Μία από τις δικηγόρους που εκπροσωπούν το παιδί, η Angela Cunningham, χαρακτήρισε τον θάνατο της γυναίκας ως «οικογενειακή τραγωδία».