Το Άμστερνταμ σκέφτεται να σταματήσει την πώληση κάνναβης τα Σαββατοκύριακα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον «ενοχλητικό» τουρισμό

Newsroom
Το Άμστερνταμ σκέφτεται να σταματήσει την πώληση κάνναβης τα Σαββατοκύριακα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον «ενοχλητικό» τουρισμό
Το Άμστερνταμ εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στον "ενοχλητικό τουρισμό" και να θεσπίσει μια σειρά νέων κανόνων για την κάνναβη, το αλκοόλ και τους οίκους ανοχής στην πόλη.

Η πρωτεύουσα των «Κάτω Χωρών» είναι γνωστή ως πόλη των πάρτι, με ταξιδιώτες που έρχονται από όλο τον κόσμο για να επωφεληθούν από τη μεγάλη νυχτερινή ζωή, καθώς και από τη φιλελεύθερη στάση απέναντι στην κατανάλωση κάνναβης και τη σεξουαλική εργασία.

Ωστόσο, αυτό θεωρείται πρόβλημα από πολλούς αρμόδιους -για να μην αναφέρουμε πολλούς από τους κατοίκους που ζουν εκεί- και οι υπεύθυνοι της ολλανδικής πρωτεύουσας θέλουν να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη φήμη της πόλης ως πολιτιστικού προορισμού και όχι ως ηδονιστικού και θορυβώδους τουριστικού τόπου.

Υπάρχουν πολλά σχέδια στα σκαριά, τα οποία περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- σχέδια να κλείσουν οι οίκοι ανοχής σε συγκεκριμένες ώρες, σχέδια να σταματήσει η πώληση κάνναβης τα Σαββατοκύριακα και περιορισμούς στα πάρτι εργένηδων που κατακλύζουν τους δρόμους ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν 880.000 άνθρωποι που ζουν στο Άμστερνταμ, και προφανώς έχουν αρχίσει να τσαντίζονται λίγο με τη συνεχή ροή μεθυσμένων τουριστών που περιφέρονται στην πόλη και την αντιμετωπίζουν σαν μια τεράστια παιδική χαρά ενηλίκων.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα σχέδια, οι ντόπιοι θα θεσπίσουν μια εκστρατεία «μείνετε μακριά» που θα τους δώσει και πάλι τη διοίκηση της πόλης τους.Αυτό θα σήμαινε ότι τα μπαρ και τα κλαμπ θα περιορίζονταν σε μια πιο αυστηρή ώρα κλεισίματος στις 2:00 π.μ., με άλλους περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας, και οι βιτρίνες του σεξ και οι οίκοι ανοχής θα έβρισκαν επίσης πιο αυστηρούς περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας τους.

Θέλουν επίσης να μετατρέψουν τα ακίνητα της Airbnb σε σπίτια για τους κατοίκους, αυστηροποιώντας τους κανόνες για τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το αν τα σχέδια θα υλοποιηθούν ή όχι είναι προς το παρόν στον αέρα, αλλά οι προτάσεις πρόκειται να τεθούν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του Άμστερνταμ στις 21 Δεκεμβρίου.