Μοναχοί βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη

Newsroom
Μοναχοί βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη
Είχαν κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης. Οι Αρχές τους έκλεισαν σε κλινική απεξάρτησης.

Ένα τρομερό περιστατικό έλαβε μέρος σε βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη, καθώς έπειτα από έλεγχο αξιωματούχων οι μοναχοί βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ναρκωτικών. Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι τι κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών για προβούν σε έρευνα και μεταγενέστερα σε εξετάσεις στους μοναχούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τέσσερις μοναχοί συμπεριλαμβανομένου και του ηγούμενου, βρέθηκαν θετικοί στην ουσία της μεθαμφεταμίνης, στην επαρχία Phetchabun. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης δήλωσε πως οι μοναχοί μεταφέρθηκαν σε κλινική απεξάρτησης από ναρκωτικά.

Η επιχείρηση έλαβε μέρος, καθώς έχει κηρυχθεί εθνική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών. Η πρόφαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκστρατεία είναι ένα περιστατικό που έλαβε μέρος στη χώρα, μόλις πριν δύο μήνες. Ένας αστυνομικός έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει 38 αθώους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια τρομακτική αύξηση της χρήσης της μεθαμφεταμίνης στη χώρα. Αυτό συμβαίνει, καθώς η Ταϊλάνδη αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για τα ναρκωτικά.