Ο πιο περίεργος τάφος βρίσκεται στον Βόλο: Η συγκλονιστική ιστορία με τις καρέκλες που έχουν τα ονόματα παιδιών

Newsroom
Ο πιο περίεργος τάφος βρίσκεται στον Βόλο: Η συγκλονιστική ιστορία με τις καρέκλες που έχουν τα ονόματα παιδιών
Το τραπέζι με τις τρεις καρέκλες και η ιστορία που κρύβει ο τάφος που βρίσκεται στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών, στον Βόλο.

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να δουν το φως της δημοσιότητας. Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο.

Πρόκειται για το μνημείο που έχει ένα μεγάλο τραπέζι και τρεις καρέκλες που ανήκει στην οικογένεια του Νικόλαου Κοντού, ενός εκ των ισχυρότερων ανδρών στην Κεντρική Ελλάδα τον περασμένο αιώνα, με περιουσία που έφτανε ως την Ρωσία και την Ελβετία.

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό, την κατέγραψε η αρχαιολόγος Βασιλεία Γιασιράν στο «Ιστορίες ζωής και θανάτου στο νεκροταφείο του Βόλου» και την επανέφερε στην δημοσιότητα ένας χρήστης του Twitter με ένα thread, το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς.

Εξιστορεί πως οι τρεις καρέκλες είναι αφιερωμένες στα τρία παιδιά της οικογένειας που έχασαν την ζωή τους από την φυματίωση και πως ο λόγος αυτός «κρύφτηκε» πίσω από ένα θρύλο για το σαμιαμίδι που έπεσε μέσα στο γάλα τους, με αποτέλεσμα να πάθουν δηλητηρίαση...

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το μνημείο ήταν αρχικά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά το 1922 η μητέρα της οικογένειας, Περσεφόνη ζήτησε να μεταφερθεί στον Βόλο που ζούσε με τις δύο κόρες της, κάνοντας δωρεά μισού εκατομμυρίου δραχμών στο νοσοκομείο της περιοχής για να αντιμετωπιστεί η αρρώστια.

Διαβάστε το συγκλονιστικό thread...