Εντυπωσιακά πλάνα: «Τυχεροί» δύτες που εξερευνούσαν το βυθό, συνάντησαν φάλαινα 40 τόνων (vid)

Newsroom
Εντυπωσιακά πλάνα: «Τυχεροί» δύτες που εξερευνούσαν το βυθό, συνάντησαν φάλαινα 40 τόνων (vid)
Οι δύτες περιγράφουν την απόλυτη χαρά μετά την απίστευτη συνάντηση με μια νεαρή φάλαινα δέκα μέτρων που πέρασε μια «παιχνιδιάρικη» ώρα κολυμπώντας μαζί τους.

Τα απίστευτα πλάνα στη θάλασσα δείχνουν τη στιγμή που μια περίεργη φάλαινα κολυμπά ανάμεσα σε μια ομάδα δυτών, χαρίζοντάς τους μια μοναδική στη ζωή τους κοντινή συνάντηση με το γιγάντιο θηλαστικό.

Τα «τρομακτικά» βίντεο τραβήχτηκαν στα ανοικτά των ακτών της Γαλλικής Πολυνησίας, καθώς η μήκους 30 μέτρων καμπούρα πλησίασε την ομάδα των δυτών.

Η επαγγελματίας δύτρια Kayleigh Grant βιντεοσκόπησε το τεράστιο θηλαστικό να κολυμπάει ανάμεσα στους δύτες και να βγαίνει στην επιφάνεια.Η φάλαινα έμεινε με τους δύτες για σχεδόν μία ώρα πριν χωρίσει, και παρέμεινε τόσο κοντά στην ομάδα, που αναγκάστηκαν να αποφύγουν τα τεράστια πτερύγιά της καθώς κινούνταν γύρω τους.

Η κ. Grant, από την Κόνα της Χαβάης, δήλωσε ότι ενώ οι φάλαινες δεν θέλουν να κάνουν κακό στους ανθρώπους, αυτές οι συναντήσεις εξακολουθούν να είναι επικίνδυνες λόγω του μεγέθους τους.

Είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει να είστε προσεκτικοί, ακριβώς λόγω του μεγέθους τους, ακόμη και ένα χτύπημα του πτερυγίου της ουράς μπορεί να είναι επικίνδυνο για έναν άνθρωπο».

Η κ. Grant πρόσθεσε ότι τέτοιες συναντήσεις είναι πολύ σπάνιες και της έχουν συμβεί μόνο μερικές φορές στη δεκαετή καριέρα της ως δύτρια.