Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την ιδανική θεραπεία για το hangover

Newsroom
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την ιδανική θεραπεία για το hangover
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο καφές μετά από hangover μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα.

Αν αισθάνεστε λίγο «πεθαμένοι» το πρωί, ίσως να θέλετε να ακούσετε, γιατί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως τελικά να έχουν καταλήξει στην καλύτερη θεραπεία για το hangover.

Προφανώς, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αποφύγετε το hangover είναι να μην πίνετε υπερβολικά εξ αρχής. Ωστόσο, αν βγείτε έξω και πιείτε λίγο παραπάνω, θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε πώς να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απαλλαγείτε από το hangover το επόμενο πρωί.

Πριν ξεκινήσουμε με αυτό, υπάρχουν ορισμένες πιθανές επιλογές που πάντα διαφημίζονται ως κατασταλτικά του hangover, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να μην σας «ακουμπούν» καν.

Ο καφές, για παράδειγμα. Αυτός μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει τα πράγματα χειρότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. «Ο καφές μείωσε τη δραστηριότητα της ALDH σε μεγάλο βαθμό- ως εκ τούτου, δεν συνιστάται η κατανάλωση καφέ μετά την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ακεταλδεΰδης με αποτέλεσμα παρατεταμένο hangover».

Ας δούμε όμως τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η καλύτερη επιλογή για να «ελαφρύνετε» το κεφάλι όταν αυτό θυμίζει «καζάνι» είναι ένα ειδικό ρόφημα από νερό καρύδας, λάιμ και αχλάδι και ένα μικρό γεύμα με τυρί, ντομάτες και αγγούρι.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Dr Shraddha Srinivasan διαπίστωσε ότι αυτός ο συνδυασμός φαγητού και ποτού σας δίνει πολλές πιθανότητες να μειώσετε γρήγορα το hangover σας.