Μαζική συγκέντρωση κατά της έξωσης της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού: Θύελλα αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς (vid)

Newsroom
Μαζική συγκέντρωση κατά της έξωσης της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού: Θύελλα αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς (vid)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σημειώθηκε έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια, με πολίτες να διαμαρτύρονται για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί και την έξωση της δημοσιογράφου.

Κύμα συγκινητικής αλληλεγγύης αλλά και κοινωνικής κατακραυγής έχουν ξεσηκώσει τα όσα αποτρόπαια συνέβησαν πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας(21/11) στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από νωρίς το απόγευμα έξω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη 15.000 ευρώ.

Η γειτονιά του Ζωγράφου, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς επιφύλαξαν συγκλονιστική συμπαράσταση στην κ. Κολοβού.

Μάλιστα, ενώ στο διαμέρισμα είχε μεταφερθεί νέα πόρτα ασφαλείας προκειμένου να σφραγιστεί, αλληλέγγυοι κατάφεραν να εμποδίσουν την τοποθέτησή της.

Τα hashtags #πλειστηριασμοί και #κολοβού αναδείχθηκαν στα δημοφιλέστερα της ημέρας με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν τις εικόνες ντροπής με τη γκρεμισμένη πόρτα στο σπίτι της δημοσιογράφου στου Ζωγράφου.

Η Ιωάννα Κολοβού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του.

Ο δικαστικός κλητήρας, που ειρωνευόταν τη συνταξιούχο απαγορεύοντάς της ακόμα και να πάρει το παλτό της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Θύελλα αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς

«Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως τόνισε: «Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του χαιρέτισε «τους χιλιάδες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων κι απέτρεψαν την έξωση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού» και τόνισε πως «το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειές του με τις προτάσεις του και κυρίως με την καθημερινή του δράση, για να ορθωθεί τείχος προστασίας των λαϊκών κατοικιών και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική της αρπαγής και της αδικίας». Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ακόμα πως «το σύνθημα «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» είναι ένα κάλεσμα μάχης και αλληλεγγύης.

«Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds» σχολίασε μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Στην ενημέρωση της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει: «Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».