Αδιανόητο: 95χρονος Κινέζος ανακάλυψε ότι ζούσε για 8 δεκαετίες με μια σφαίρα σφηνωμένη στον λαιμό του

Newsroom
Αδιανόητο: 95χρονος Κινέζος ανακάλυψε ότι ζούσε για 8 δεκαετίες με μια σφαίρα σφηνωμένη στον λαιμό του
Ο ηλικιωμένος υποστήριξε πως η σφαίρα μάλλον είναι από το 1944 όταν είχε μεταφέρει έναν στρατιώτη σε ποτάμι και τον πυροβόλησαν.

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά έναν ηλικιωμένο Κινέζο βετεράνο πολέμου. Συγκεκριμένα, ο 95χρονος ανακάλυψε ότι ζούσε για σχεδόν οκτώ δεκαετίες με μια σφαίρα σφηνωμένη στο λαιμό του.

Αφορμή, για να το ανακαλύψει, στάθηκε ένα ατύχημα που είχε χωρίς ωστόσο να πάθει κάτι σοβαρό. Ο 95χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Shandong της Κίνας, όμως δεν έπαθε τίποτα ούτε αισθάνθηκε πόνο.

Όμως λίγη ώρα αργότερα άρχισε να αισθάνεται μια ελαφριά ενόχληση στο λαιμό του, οπότε το παιδί του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ώστε να τον δουν οι γιατροί και να διαπιστώσουν αν χτύπησε τελικά κάπου.

Η σφαίρα στο λαιμό από το 1944

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί του έκαναν και ακτινογραφία ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια βλάβη στον αυχένα ή κάτι που θα χρειαστεί θεραπεία.

Τότε ανακάλυψαν πως υπήρχε κάτι στον λαιμό του και προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως πρόκειται για σφαίρα. Ο ηλικιωμένος τους εξήγησε πως είναι βετεράνος πολέμου και είχε καταταγεί στον κινεζικό στρατό ως έφηβος.

Πολέμησε σε δύο πολέμους - εναντίον των Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1931-1945) και στο πλευρό της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας (1950-1953). Λόγω των πολέμων είχε υποστεί πολλά τραύματα αλλά δεν θυμόταν πολλά από αυτά.

Ωστόσο υπέθεσε πως η σφαίρα βρίσκεται στο λαιμό του από το 1944 όταν τον πυροβόλησαν ενώ διέσχιζε ένα ποτάμι.

Η σφαίρα φέρεται να μπήκε μέσα από την αριστερή πλευρά της μύτης, διαπέρασε την άνω γνάθο του και του έβγαλε ένα από τα δόντια του πριν σφηνωθεί στο λαιμό του.

«Τραυματίστηκε ενώ μετέφερε έναν τραυματισμένο στρατιώτη σε ένα ποτάμι κατά τη διάρκεια μιας από τις μάχες», δήλωσε ο γαμπρός του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί θεώρησαν καλό να μην γίνει χειρουργική επέμβαση αφού δεν του έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.