Σταϊκούρας: «Με δική μου απόφαση το υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που δόθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου» (vid)

Newsroom
Σταϊκούρας: «Με δική μου απόφαση το υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που δόθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου» (vid)
Ο Χρήστος Σταϊκούρας παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις τελευταίες καταγγελίες κακοποίησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε στο πλατό του «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο υπουργός μιλώντας για τις καταγγελίες κακοποίησης παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αποκάλυψε πως με απόφαση του ιδίου απέσυρε την όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στη δομή.

«Πράγματι είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες. Οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε, η δικαιοσύνη και οι αστυνομικές Αρχές», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

«Σαν υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα σε πολλές από αυτές τις δομές, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά προς το κράτος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά. Το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε σχετικές ενισχύσεις τις οποίες χθες με απόφαση δική μου τις παίρνουμε πίσω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι», συμπλήρωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.