Καταγγελία για εταιρεία στην Ταϊλάνδη: Βασανίζει και κρατάει αιχμάλωτες μαϊμούδες για να συλλέγουν καρύδες (vid)

Newsroom
Καταγγελία για εταιρεία στην Ταϊλάνδη: Βασανίζει και κρατάει αιχμάλωτες μαϊμούδες για να συλλέγουν καρύδες (vid)
Μια έρευνα της PETA Asia φέρεται να διαπίστωσε ότι εταιρεία πακέτων γεύματος χρησιμοποιεί γάλα καρύδας που προέρχεται από την εκμετάλλευση και την εργασία πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Μια αδιανόητη καταγγελία έρχεται στο φως καθώς Peta Asia (οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων) κατηγορεί ότι εταιρία στη Ταϊλάνδη ανάγκαζε μικρούς πίθηκους να εργαστούν σε συνθήκες «σκλαβιάς», όπου τα ζώα είναι αλυσοδεμένα και κακοποιούνται με φρικαλέο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι τα ζώα αναγκάζονται να μαζεύουν καρύδες όλη μέρα και περνούν τη ζωή τους αλυσοδεμένα, κακοποιούμενα από τους φύλακες τους.

Μάλιστα, η PETA επισκέφθηκε 57 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και ισχυρίστηκε ότι «τα ζώα κακοποιούνται με βάναυσο τρόπο σε κάθε μία από αυτές».

Η οργάνωση έχει έκτοτε καλέσει σε μαζικό μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι κάποιες μαϊμούδες εθεάθησαν αλυσοδεμένες σε σκουπιδότοπους και πλημμυρισμένες περιοχές, με τα λάστιχα αυτοκινήτων να είναι το μόνο «καταφύγιο» τους.

Ένας εργαζόμενος είπε σε ερευνητές ότι «οι μαϊμούδες θα αναγκαστούν να μαζεύουν καρύδες για περισσότερο από μια δεκαετία και στη συνέχεια θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε μια αλυσίδα».

Η κακοποίηση φέρεται να συνέβαινε σε πιθήκους σε εννέα επαρχίες της Ταϊλάνδης.

Ένας εκπαιδευτής φέρεται να εθεάθη να «χτυπά έναν πίθηκο που ούρλιαζε», πριν του κρεμάσει από την αλυσίδα γύρω από το λαιμό του και τον μαστιγώσει με το λουρί.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της PETA, Tracy Reiman, δήλωσε ότι οι εταιρείες που φέρονται να προμηθεύονται γάλα καρύδας από στρατόπεδα εργασίας πιθήκων «δεν έχουν συνείδηση» με την απάντηση της εταιρίας να είναι: καταδικάζουμε αυστηρά κάθε χρήση εργασίας πιθήκων στην αλυσίδα εφοδιασμού μας και εξηγούμε ότι δεν προμηθεύουμε από προμηθευτές ούτε πουλάμε προϊόντα καρύδας που έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν εργασία πιθήκων».