Η απίστευτη στιγμή που τεράστιος καρχαρίας «προσγειώνεται» σε αλιευτικό σκάφος (vid)

Newsroom
Η απίστευτη στιγμή που τεράστιος καρχαρίας «προσγειώνεται» σε αλιευτικό σκάφος (vid)
«Κόκκαλο» έμεινε ο καπετάνιος ενός αλιευτικού σκάφους, όταν στη πλώρη εμφανίστηκε ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας

Μόνο ένα τζάμι χώριζε το ανθρωποφάγο πλάσμα από τον καπετάνιο και τους ψαράδες του στη Νέα Ζηλανδία, αφού καρχαρίας «προσγειώθηκε» στην πλώρη του σκάφους, χτυπώντας την ουρά του με δύναμη στο μπροστινό μέρος του σκάφους.

Η εικόνα του τεράστιου καρχαρία, ο οποίος υπολογίζεται ότι είχε μήκος 2,5 μέτρα και βάρος 150 κιλά, καταγράφηκε σε βίντεο αφού πιάστηκε από ένα αγκίστρι ψαρέματος.

Στα πλάνα ακούγεται ένας δυνατός γδούπος πριν η κάμερα γυρίσει και δείξει το θηρίο να στρίβει και να γυρίζει στο μπροστινό μέρος του σκάφους.

Πετάχτηκε και στριφογύριζε πάνω στο σκάφος για «δύο λεπτά το πολύ» προσπαθώντας να βρει τρόπο να επιστρέψει στο νερό, ενώ οι επιβαίνοντες στο σκάφος φώναζαν με χαρά. Ήταν η πρώτη φορά που βλέπω καρχαρία να πηδά στο σκάφος δήλωσε στη New Zealand Herald ο κ. Τσερτς, βετεράνος ψαράς εδώ και 20 χρόνια.

Καθώς το μεγάλο ψάρι στριφογύριζε μπρος-πίσω, ο κ. Churches σκέφτηκε να επέμβει για να το βοηθήσει, αλλά ήξερε ότι ο καρχαρίας με τα δόντια «ξυραφιού» θα είχε «τρελαθεί τελείως» και ήταν πολύ επικίνδυνο να το πλησιάσει.

Μετά από περίπου δύο λεπτά στριφογυρίσματος, ο καρχαρίας πέρασε μέσα από την κουπαστή της πλώρης και γλίστρησε πίσω στη θάλασσα.

«Όλοι βγάζανε βίντεο, μάλλον επειδή δεν είχαν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που θα μπορούσαμε να είχαμε διατρέξει», είπε ο καπετάνιος.

Οι καρχαρίες Μάκο ζουν κοντά στην επιφάνεια του νερού και είναι γνωστό ότι συχνάζουν στις παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας.