Το πρώτο μπαρ κοκαΐνης στον κόσμο δεν εντοπίζεται ποτέ επειδή αλλάζει συνέχεια τοποθεσίες

Newsroom
Το πρώτο μπαρ κοκαΐνης στον κόσμο δεν εντοπίζεται ποτέ επειδή αλλάζει συνέχεια τοποθεσίες
Το μπαρ που σερβίρει κοκαΐνη βρίσκεται στη Βολιβία και είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσει κάποιος.

Ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για αρκετούς τουρίστες στη Βολιβία είναι το μπαρ Route 36. Η ιδιαιτερότητά του που το έχει κάνει δημοφιλές είναι ότι δεν σερβίρει ποτά, αλλά κοκαΐνη.

Ωστόσο, απορία προκαλεί πώς καταφέρνει ένα παράνομο μπαρ που σερβίρει κοκαΐνη να βρίσκεται τόσο καιρό σε λειτουργία, χωρίς να το κλείνουν οι αρχές. Η εξήγηση είναι ότι αλλάζει συνεχώς τοποθεσία με αποτέλεσμα οι αρχές να μην μπορούν να το εντοπίσουν.

Ακόμα και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Λα Πας, πρωτεύουσα της Βολιβίας δεν είναι εύκολο να βρουν το «Route 36» και θα πρέπει να κάνουν σοβαρή έρευνα. Όλοι κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την τοποθεσία του, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να το κλείσουν οι αρχές.

Όπως και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, η κοκαΐνη είναι παράνομη στη Βολιβία. Ωστόσο το φυτό κόκα από το οποίο εξάγεται η κοκαΐνη είναι άμεσα διαθέσιμο και μπορεί να πωληθεί νόμιμα και να χρησιμοποιηθεί για διατροφικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Μετά την Κολομβία και το Περού, η Βολιβία είναι η τρίτη χώρα σε παραγωγή κόκας στον κόσμο. Χάρη σε μέρη όπως για παράδειγμα το μπαρ Route 36, η Βολιβία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για χρήση κοκαΐνης. Χιλιάδες τουρίστες κάνουν αυτό το ταξίδι για το συγκεκριμένο μπαρ. Μόνο που για να το εντοπίσουν δεν αρκεί απλά μια αναζήτηση στη Google.

Σταθερή διεύθυνση για το Route 36 δεν υπάρχει. Ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να μάθει που βρίσκεται το μπαρ, η διεύθυνση θα έχει αλλάξει σε μερικές μέρες. Υπάρχει κίνδυνος να το εντοπίσει η αστυνομία και να το κλείσει. Σύμφωνα με τις αναφορές των τουριστών, ο πιο σίγουρος τρόπος για να βρει κάποιος το μυστικό μπαρ είναι να ρωτήσει έναν οδηγό ταξί.

Κάποιοι που κατάφεραν να βρουν το μπαρ ισχυρίστηκαν ότι πιθανότατα δεν θα βρείτε Βολιβιανούς μέσα, καθώς αυτό το μέρος είναι πραγματικά απλώς ένας τουριστικός προορισμός. Η είσοδος στο μπαρ κοστίζει 5 δολάρια, ενώ ένα γραμμάριο κοκαΐνης χρεώνεται 15 δολάρια.

Το 2021, καταγράφηκαν 840 θάνατοι που σχετίζονται με την χρήση κοκαΐνης στο Ηνωμένο Βασίλειο - αύξηση 8,1% από το προηγούμενο έτος. Το εθιστικό ναρκωτικό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει άγχος, πανικό, παράνοια και ακανόνιστη συμπεριφορά. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, εξάρτηση, ανικανότητα, αϋπνία και καρδιακή βλάβη.