Η επιστολή 13χρονου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πλημμύρες: «Δώστε έμφαση σε αυτά που γράφω» (vid)

Newsroom
Η επιστολή 13χρονου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πλημμύρες: «Δώστε έμφαση σε αυτά που γράφω» (vid)
Μαθητής από την Σητεία έγραψε και έστειλε ένα γράμμα στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις φονικές πλημμύρες στην Σητεία.

Την πρωτοβουλία να στείλει ένα γράμμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πήρε ένας μαθητής από την Κρήτη.

Ο 13χρονος, ο Γιώργος Σταυρακάκης με την επιστολή του αυτή, της ζήτησε να επισκεφτεί την Σητεία που χτυπήθηκε από τις φονικές πλημμύρες, προκειμένου να δώσει... κουράγιο στους πολίτες της περιοχής, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

epistoli

Αναλυτικά η επιστολή αυτή, όπως την δημοσιοποίησε το Creta Live, ανέφερε...

«Αγαπητή κυρία Σακελλαροπούλου, ονομάζομαι Γιώργος Σταυρακάκης και είμαι μαθητής και πρόεδρος του Α3 τμήματος του 1ου Γυμνασίου Σητείας. Με την πρωτοφανή αυτή καταστροφή που συνέβη στην πόλη μας έκρινα πως το σωστό και πρέπον να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να ενημερωθείτε εσείς ως η Αρχηγός του Κράτους και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα σας ζητούσα λοιπόν με όλο το θάρρος να επησκεφθείτε την περιοχή μας και να δείτε με τα μάτια τις καταστροφές και τις ζοφερές ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες και τέλος οι πολίτες της Σητείας. Βέβαια πρέπει να σημειώσω ότι ήδη έχουν επησκεφθεί την περιοχή ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης. Παρά την επίσκεψη των κυρίων πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς φόβο, επίσης η επίσκεψή σας θα τους δώσει κουράγιο και θα τους κάνει να νιώσουν στοργή από την πλευρά σας και τέλος η επίσκεψή σας θα κάνει τους συμπολίτες μου να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό της πόλης.

γραμμα

Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρω ότι σε 8 ημέρες είναι η Εθνική εορτή «Το ΟΧΙ» και όπως κάθε χρόνο παρελάζουμε στην κεντρική πλατεία της Σητείας η οποίας σήμερα έχει υποστεί ζημιές όπως η παραλιακή και άλλες περιοχές της Σητείας. Με την επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους από πολλούς τομείς και διαφόρων ειδικοτήτων, μαθητές από διάφορα σχολεία, ανθρώπους του δήμου και τέλος απλούς ανθρώπους που εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία της πόλης. Θα ήθελα να επιστήσετε την προσοχή σας στο γράμμα μου και να δώσετε έμφαση σε αυτά που γράφω.

Με εκτίμηση,

Σταυρακάκης Γιώργος

Πρόεδρος Α3».