«Έρχεται» πρωτάθλημα χαστουκιών στο Λας Βέγκας: Καμία άμυνα, όποιος μείνει όρθιος κερδίζει (vid)

Newsroom
«Έρχεται» πρωτάθλημα χαστουκιών στο Λας Βέγκας: Καμία άμυνα, όποιος μείνει όρθιος κερδίζει (vid)
Το Power Slap League, ένα πρωτάθλημα χαστουκιών, φαίνεται να πήρε το «πράσινο φως» και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο Λας Βέγκας, παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Το Power Slap League θα είναι ακριβώς ό,τι ακούγεται: ένα επαγγελματικό τουρνουά χαστουκιών, που σε κάθε αγώνα δύο αντίπαλοι θα χτυπούν εναλλάξ ο ένας τον άλλον στο μάγουλο, με ανοικτή παλάμη. Και νικάει αυτός που.. θα αντέξει.

Η αθλητική επιτροπή της πολιτείας της Νεβάδα ψήφισε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας την επίβλεψη του πρωταθλήματος χαστουκιών.

Το συγκεκριμένο «σπορ» είναι είναι αρκετά γνωστό στις ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά, οι δύο αντίπαλοι στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο και ρίχνουν δυνατά χαστούκια: Δεν λείπουν οι σοβαροί τραυματισμοί και οι διασείσεις, καθώς δεν υπάρχει καμία άμυνα.

Ακόμη και οι λάτρεις του ΜΜΑ φαίνεται να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το slap fighting, με την κύρια να είναι πως «είναι όλα επίθεση και καθόλου άμυνα», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Τρεντ Ρέινσμιθ στην ιστοσελίδα ειδήσεων του UFC Bloody Elbow.

Ο Χάντερ Κάμπελ, επικεφαλής του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τμήματος, δήλωσε ότι χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να αποφασιστούν οι κανόνες για το πρωτάθλημα χαστουκιού, που βασίζονται σε εκείνους των μικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).

Οι κανόνες ασφαλείας προβλέπουν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως προστατευτικά μασελάκια για τα δόντια και ωτοασπίδες, και καθορίζουν επακριβώς ποια μέρη του προσώπου μπορούν να χτυπηθούν. Ο Campbell και οι αξιωματούχοι ζήτησαν επίσης εξετάσεις αίματος, σαρώσεις εγκεφάλου και ιατρικό προσωπικό επί τόπου.

Τα φετινά βίντεο από έναν διαγωνισμό, το Slap Fighting Championship, δείχνουν μερικές αρκετά βίαιες επαφές χέρι με πρόσωπο, ενώ ο αποδέκτης απλά στέκεται και το δέχεται. Ορισμένα χτυπήματα οδηγούν σε νοκ άουτ, όπως αναφέρει ο Guardian.