Βιασμός 12χρονης: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας

Newsroom
Βιασμός 12χρονης: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας
Την έρευνα διέταξε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ μετά από σχετικό αίτημα του Δημήτρη Βερβεσού.

Ο ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών) διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα (20/10), έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, με σκοπό να διακριβωθεί αν έχει υπάρξει διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.