Βορίδης για παιδοβιαστές: «Πρέπει να εξεταστεί, υπό προϋποθέσεις, ο χημικός ευνουχισμός»

Newsroom
Βορίδης για παιδοβιαστές: «Πρέπει να εξεταστεί, υπό προϋποθέσεις, ο χημικός ευνουχισμός»
«Οι παιδόφιλοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν αναμορφώνονται» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για την ποινή ισόβιας κάθειρξης και μια σειρά ζητημάτων που εγείρει η τρέχουσα επικαιρότητα με τις υποθέσεις που αφορούν ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας»

Αναφορικά με τα αδικήματα παιδοφιλίας ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο και δεν αναμορφώνονται». Επομένως, ο υπουργός εξέφρασε την γνώμη ότι «υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις να εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να εκτίει όλη την ποινή, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις» συμπλήρωσε.

«Έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, έχει νόημα ο κατά συρροή δολοφόνος να αποφυλακίζεται με όρους; Δηλαδή, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τελέσει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ανθρωποκτονίες, θα τον βγάλουμε από την φυλακή;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σε σχέση με την εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Όπως ανέφερε, αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας, στην περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να βγει από την φυλακή, χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη» ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα ήταν δεκτικός στην εισαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».