Δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο, αν και δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία του

Newsroom
Δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο, αν και δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία του
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγρινίου, από τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου ως δράστη.

Ο 28χρονος ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε ένα παιδί μόλις 4 ετών, δεν έχει συλληφθεί ακόμα αν και τα στοιχεία του έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το agriniopress.gr, η υπόθεση έχει γίνει γνωστή από τον φετινό Φεβρουάριο, όταν την αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

Έκτοτε, αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινήθηκαν με μυστικότητα, εφαρμόζοντας επιστημονικές μεθόδους, ώστε να φτάσουμε στην άσκηση ποινικών διώξεων για τις γενετήσιες πράξεις (σ.σ. δεν έχει τελεστεί βιασμός) και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη.

Απορίες στην κοινωνία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αν και τα στοιχεία του νεαρού έχουν δημοσιοποιηθεί, αυτός δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Κάτι που σύμφωνα με νομικές πηγές δεν αποκλείεται πάντως να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Ως προς την δημοσιοποίηση των στοιχείων του αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος».

Παράλληλα επειδή υπάρχει και η περίπτωση να έχουν τελεστεί και άλλα αντίστοιχα αδικήματα, έχουν δοθεί και τα τηλέφωνα 2641022520, 2641030168 & 2641030173 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με δεδομένη την τήρηση των ανωνυμίας και του απορρήτου της επικοινωνίας.

Το agriniopress, απευθύνθηκε στον δικηγόρο της οικογένειας του τετράχρονου, γνωστό νομικό του Αγρινίου κ. Παντελή Βαμβακά, που σχολίασε την σχετικά: «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Η νεότερη εξέλιξη, αυτή της δημοσιοποίησης, για εμάς ήταν αναμενόμενη. Θα ακολουθήσει η απολογία του φερόμενου δράστη και αναμένουμε εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές μιας και στο θέμα επιδείχθηκε άψογη επιστημονική και νομική προσέγγιση».


Οι δηλώσεις του κ. Βαμβακά:

Το επόμενο διάστημα μάλιστα, αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στην νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα παιδιού μόλις τεσσάρων ετών, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Θα εξεταστεί η στάση της μητέρας του 28χρονου

Για παράδειγμα αναμένεται να εξεταστεί και η στάση της μητέρας του 28χρονου που την περίοδο των γενετήσιων πράξεων (Μάρτιος-Μάϊος 2022) , ήταν η νταντά του τετράχρονου. Εξαιτίας αυτής της ιδιότητας ο 28χρονος είχε εύκολη πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας του τετράχρονου, όπου φέρεται να έγιναν οι καταγγελλόμενες φρικιαστικές γενετήσιες πράξεις.

Πράξεις που έχουν επιβεβαιωθεί από ειδικούς παιδοψυχολόγους που εξέτασαν με προσοχή το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εξετάστηκε απο δυο ειδικούς που όρισε το Δημόσιο και έναν από την οικογένεια.

Η συχνότητα αντίστοιχων περιστατικών πάντως, στην περιοχή έχει θορυβήσει και προβληματίσει έντονα.