Καταγγελίες για βρεφονηπιακό σταθμό: «Άφηναν τα παιδιά νηστικά, περπατούσαν κατσαρίδες πάνω τους» (vids)

Newsroom
Καταγγελίες για βρεφονηπιακό σταθμό: «Άφηναν τα παιδιά νηστικά, περπατούσαν κατσαρίδες πάνω τους» (vids)
Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες γονιών για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Αθήνας.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν γονείς μικρών παιδιών για τις συνθήκες που επικρατούσαν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Αθήνα.

Οι αναφορές των εξαγριωμένων γονιών κάνουν λόγο για ελλιπή σίτιση από ανειδίκευτους νηπιαγωγούς, ακάρεα, κοριούς και κατσαρίδες που περπατούσαν πάνω στα παιδιά και κούνιες, οι οποίες ήταν σε κακή κατάσταση και θα μπορούσαν άνετα να προκαλέσουν τραυματισμούς σε βρέφη.Τα όσα φριχτά περιγράφουν οι γονείς των παιδιών, επιβεβαιώνει και πρώην εργαζόμενη του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού.

«Μου είχαν πει πως θα με βοηθούσαν να περάσει το παιδί από αλεσμένα σε κομμάτια. Έδωσαν στο παιδί μη αλεσμένη τροφή, κομμάτια, χωρίς να έχουν γνώση και το παιδί κόντεψε να πνιγεί. Δεν ξέρω τι βοήθησε το παιδάκι μου και δεν έπαθε κάποια ζημιά. Το χειρότερο απ’ όλα; Έχω φωτογραφίες με το δέρμα του παιδιού. Ήταν από παλιά στρώματα, κοριοί και μύκητες. Στην κούνια που κοιμόταν το παιδί μου είχε σπασμένο τζάμι… Θα έβαζε το χέρι του κι ένας θεός ξέρει τι θα γινόταν. Το θεωρώ κακοποίηση όλο αυτό, έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου», είπε μια μητέρα στη τηλεόρασης του Alpha.

«Υπάρχουν μωράκια μέσα εκεί που βρίσκονταν και βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν ξέρουμε τι μικρόβια έχουν στο σώμα τους. Το παιδί μου ερχόταν κατά διαστήματα με μούσκεμα όλα του τα ρούχα και δεν ήταν αλλαγμένο, είχε συγκαεί και πολλές φορές όταν πήγαινα να του βάλω κρέμα, έκλεινε τα πόδια του και έκλαιγε. Το παιδί ήταν νηστικό… Το παιδί ζητούσε συνέχεια να φάει, όταν το παίρναμε στο σπίτι» σημείωσε μια άλλη μητέρα.

«Από τον τρίτο μήνα (ο ιδιοκτήτης) δεν πλήρωνε καθόλου, τίποτα. Το κτίριο είναι για κατεδάφιση. Δεν έχει ούτε πατώματα σωστά, ούτε τάπητα έξω που παίζουν τα παιδιά. Ήταν σκαμμένος όλος ο τάπητας έξω και βάζαμε παιχνίδια να το καλύψουμε. Υπήρχαν κατσαρίδες. Μου έχει πει κοπέλα που δούλευε εκεί ότι περπατούσε κατσαρίδα πάνω σε κεφάλι παιδιού, δεν το έχω δει με τα μάτια μου, αλλά μου το είπαν. Οι γονείς μπαίνανε να δούνε που κοιμούνται ή πού τρώνε τα παιδιά, αλλά όλα ήταν καμουφλαρισμένα. Όταν ήταν να έρθουν γονείς καθαρίζαμε εμείς, να μη μυρίζουν τα τσιγάρα που κάπνιζε ο ιδιοκτήτης. Οι δασκάλες μαγείρευαν και καθάριζαν… Μέχρι ενός σημείου, τα παιδιά σιτίζονταν κανονικά. Μετά μας είπε ο ιδιοκτήτης πως δεν λάμβανε ΕΣΠΑ και σταμάτησε να πληρώνει» πρόσθεσε μια πρώην εργαζόμενη στο συγκεκριμένο σταθμό.

Τι απαντάει ο πρώην ιδιοκτήτης του σταθμού:

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην ιδιοκτήτης του σταθμού απάντησε με γραπτή δήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τόσο η πρώην δασκάλα όσο και οι γονείς εκδικούνται την επιχείρηση επειδή έκλεισε και ξεβολεύτηκαν.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Το σχολείο μου που διατηρούσα επί πολλά έτη, μεγάλωσε εκατοντάδες παιδιά, έχαιρε της εμπιστοσύνης και της αγάπης πολλών οικογενειών, ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του για προσωπικούς λόγους που δεν αφορούν τη δημοσιότητα, αφού έγινε μια άκαρπη προσπάθεια να μεταβιβαστεί.

Κάποιοι γονείς, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά το σχολείο και είχαν ιδία εικόνα για την άψογη λειτουργία του, μετά το κλείσιμό του, βοηθούμενοι από πρώην υπάλληλο που διατηρούσε κλειδιά μπήκαν στο χώρο παρανόμως μετά την παύση λειτουργίας του και προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, όπως λεηλασίες, κλοπές (έως και του ψυγείου), καταστροφές και έπειτα φωτογράφησαν το χώρο λεηλατημένο.

Όλα αυτά προς εκδίκηση που μια επιχείρηση έκλεισε ενώ είχαν βολευτεί προφανώς και ξεβολεύτηκαν, ενώ ανέφεραν ψευδώς ως συνένοχο σε αυτό την υποψήφια νέα ιδιοκτήτρια η οποία τις τελευταίες 20 ημέρες λειτουργίας ήταν καθημερινά στο χώρο και συναντιόταν με γονείς. Η μισανθρωπιά και η ανθρωποφαγία μερίδας ανθρώπων είναι γνωστή, αλλά πέρα από αυτά οι πράξεις τους θα απαντηθούν νομικά λίαν συντόμως.

Έχει ήδη αναφερθεί το γεγονός στην αστυνομία και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια. Όσο για την ηθική πλευρά του ζητήματος, η στάση τους, καθώς μιλάμε για εκπαιδευτικό και γονείς, δεν είναι άξια θυμού, είναι άξια λύπης».