Ένας 30χρονος στην Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του, επειδή σήκωσε το κινητό του όταν κοιμόταν

Newsroom
Ένας 30χρονος στην Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του, επειδή σήκωσε το κινητό του όταν κοιμόταν
Η μητέρα του 30χρονου περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής και τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει καθημερινά με τον γιο της.

Σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε ένας 30χρονος άντρας που το μεσημέρι της Παρασκευής επιτέθηκε και χτύπησε τους γονείς του μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούν στη ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον καταδικάσει για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και παράβαση περιοριστικών όρων, χωρίς αναστολή της ποινής, λόγω της επικινδυνότητας των πράξεων του και της επαναλαμβανόμενης τέλεσης αυτών. Ωστόσο, αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τους όρους της μετοίκησης από την οικεία των γονέων του και της μη προσέγγισης αυτών σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η μητέρα του 30χρονου περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής και τον "Γολγοθά" που ανεβαίνει καθημερινά με τον γιο της που είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και εκδηλώνει συνεχώς βίαιη συμπεριφορά απέναντί τους.

«Ο γιος μου μας χτύπησε και μας απείλησε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Κοιμόταν δώδεκα ώρες και χτυπούσε συνέχεια το κινητό του. Κάποια στιγμή το σήκωσα και ενημέρωσα τον άνθρωπο στην άλλη γραμμή ότι κοιμάται. Όταν ξύπνησε αργά το μεσημέρι και είδε τις κλήσεις, ξεκίνησε να φωνάζει. Ήρθε ο άντρας μου για να τον ηρεμήσει και μπήκε στη μέση, αλλά αυτός συνέχισε να μας βρίζει. Όταν γύρισα για να βγω έξω από το σπίτι με χτύπησε πολύ δυνατά με το χέρι του πίσω από το κεφάλι με αποτέλεσμα να ζαλιστώ. Ήταν εκτός εαυτού. Μετά μου έκλεισε με δύναμη τα τρία δάχτυλά μου στην πόρτα», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο.

«Εκείνη τη στιγμή ζαλίστηκα, έχασα τον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά απέναντί τους. "Δεν ξέρω αν τον βοηθάω με όσα σας λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είναι παιδί μου, τον αγαπάω, αλλά είναι επιθετικός και γίνεται επικίνδυνος. Μου είπε ότι θα μου κόψει τα χέρια και μας απειλεί συνεχώς. Φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή κάνει πράξη τις απειλές του, το έχουμε δει να γίνεται αρκετές φορές στο παρελθόν», σημείωσε.

Ο πατέρας του 30χρονου στην κατάθεσή του ανέφερε ακόμα ένα περιστατικό που ο γιος του είχε πάρει ένα τσεκούρι και έσπασε τα τζάμια του διαμερίσματός, ενώ περιέγραψε με τη σειρά του όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως είπε, ο ίδιος μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τη σύζυγό του και τότε ο γιος του τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε κάποιες καρέκλες.

«Μου είπε ότι θα με καθαρίσει, φυσικά και φοβήθηκα. Πως γίνεται να μη φοβηθώ όταν λέει ότι θα με σκοτώσει ή όταν ήρθε με το τσεκούρι την άλλη φορά και έσπασε τα τζάμια. Δεν ελέγχεται», κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ζήτησε συγνώμη και υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής.