Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η στιγμή που τα αυτοκίνητα χάθηκαν μέσα στα λασπόνερα (vid)

Newsroom
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η στιγμή που τα αυτοκίνητα χάθηκαν μέσα στα λασπόνερα (vid)
Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κρήτη.

Μεγάλα προβλήματα στη Σητεία της Κρήτης από τη σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε σε ορμητικούς χειμάρρους τους δρόμους της πόλης.

Ένας άνθρωπος ηλικίας 50 ετών και πατέρας 2 ετών έχασε τη ζωή του στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο όταν εγκλωβίστηκε στο όχημά του το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε ελάχιστη ώρα δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καταστήματα, σπίτια και οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Η Αγία Πελαγία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα.

Μέσα σε μόλις μια ώρα, όπως ανέφερε στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας στην Κρήτη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, έγιναν 453 κλήσεις για βοήθεια στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις» τόνισε, σημειώνοντας πως όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν σε επιφυλακή. Ωστόσο, οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο, στη Σητεία και σε πολλές άλλες περιοχές του νησιού, έγιναν χείμαρροι, παρέσυραν μια ζωή, περιουσίες και προκάλεσαν βιβλική καταστροφή.