Συνελήφθη 47χρονος φυγόποινος: Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών

Newsroom
Συνελήφθη 47χρονος φυγόποινος: Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών
Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα απεκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Συνελήφθη, χθες (9/10) στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε, καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' επάγγελμα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία βάση καταρτισμένου εγκληματικού σχεδίου, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση. Ειδικότερα τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους. Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως αφανής εταίρος και χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας, για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και τη μεταφορά νομίμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.

Επιπρόσθετα τον Απρίλιο του 2021, στο Λιμένα της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 282,66 κιλών επιμελώς κρυμμένη εντός νομίμου φορτίου.

Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα απεκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.